Vali Vijelie, în lacrimi în emisiunea lui Denise Rifai. Ce întrebare l-a emoţionat pe manelist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vali Vijelie la emisiunea lui Denise Rifai / FOTO Arhivă
Vali Vijelie la emisiunea lui Denise Rifai / FOTO Arhivă

Vali Vijelie (Valentin Rusu, numele real) a fost prezent în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, într-un interviu maraton, cu cele mai incomode întrebări pentru unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi interpreţi de muzică de petrecere, considerat „tatăl manelelor” în România.

Fanii cântăreţului au aflat, printre altele, şi cum a fost supranumit acesta „Vijelie”, la începutul carierei sale muzicale,  dar şi  detalii despre legături de familie, perioada copilăriei şi adolescenţei, lucruri inedite din viaţa sa de zi cu zi, dar şi ce are de spus cântăreţul  despre iubirile care i-au marcat existenţa, scrie Click.ro

Pus în faţa întrebării „De ce nu recunosc românii că ascultă manele?”, artistul a vorbit despre calitatea textelor din piesele unor colegi  de breaslă. 

„Sunt foarte mulţi colegi de-ai mei, nu vreau să se supere cineva pe mine, care nu sunt atenţi la texte; (...)Fiecare ascultă ce vrea. Per ansamblu, maneaua este muzică de petrecere. La o nuntă nu trebuie neaparat să cânţi doar manele(...) Şi atunci omul se simte bine(...) Părintele manelelor este Dan Armeanca şi trebuie să fie respectat de toată lumea”, spune Vali Vijelie.  

De ce au nevoie maneliştii de nume de scenă excentrice?

Noi nu ne-am lansat neapărat cu manelele. Înainte cântăreţii mergeau din casă în casă şi cântau la om pe bătătură. Şi ei spuneau: îmi place de ăsta cum cântă, e vesel, e ca o „vijelie”.

Prima mea cântare a fost la 13 ani, la un botez. Şi mereu când întreba lumea „cum îl cheamă pe băiatul care cântă?”, fiind vărul lui Mircea Vijelie, aşa spunea toată lumea că mă cheamă şi pe mine.

Citeşte ce a răspuns Vali Vijelie la restul întrebărilor pe Click.ro.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite