Un fost câştigător „Românii au talent“ a uimit şi juriul „Britain's Got Talent“: „Extraordinar! E ceva ce nu am mai văzut niciodată“. Ce spune tânărul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavian Glonţ consideră că şi-a atins scopul, chiar dacă nu a ajuns în semifinalele live ale show-ului britanic, FOTO Arhivă personală Flavian Glonţ/ Facebook
Flavian Glonţ consideră că şi-a atins scopul, chiar dacă nu a ajuns în semifinalele live ale show-ului britanic, FOTO Arhivă personală Flavian Glonţ/ Facebook

Flavian Glonţ, unul dintre membrii grupului SpeedCubing care a câştigat marele premiu la ediţia din 2015 a show-ului „Românii au talent“, a decis să-şi încerce norocul şi la emisiunea din Marea Britanie, unde i-a uimit pe membrii juriului, care au avut doar cuvinte de laudă la adresa românului.

Flavian Glonţ, un tânăr de 18 ani originar din Câmpulung, a participat la show-ul „Britain's Got Talen“, echivalentul britanic al show-ului din România difuzat de Pro TV, unde a înscris deja o victorie anul trecut. 

„A sosit timpul să arătăm lumii că România nu se află pe ultimul loc!“, a scris Flavian pe Facebook în dreptul unei fotografii în care apare alături de sigla „Britain's Got Talent“. S-a prezentat în faţa juriului şi a publicului precizând că-şi doreşte să creeze „un show inteligent, ceva diferit“, lucru ce i-a amuzat iniţial pe cei prezenţi. Ulterior, oamenii l-au ovaţionat şi l-au aplaudat în picioare, arătându-se extrem de uimiţi în momentul în care românul a reuşit să rezolve trei cuburi legat la ochi. „Este incredibil“, au exclamat vedetele de la masa juriului „Britain's Got Talent“.

Flavian a reuşit să-l impresioneze chiar şi pe durul Simon Cowell, care l-a întrebat: „Eşti de pe această planetă? Te întreb pentru că eu chiar nu cred că o fiinţă ar putea să facă acest lucru.“ „E ceva ce nu am mai văzut niciodată şi nu pot să-mi dau seama cum ai putut memora acele mişcări“, i-a transmis şi David Edward Williams, în timp ce Amanda Louise Holden a adăugat: „ceea ce am văzut astăzi a fost de-a dreptul extraordinar.“

Nu se poate, incredibil! Românul care i-a lăsat cu gura căscată pe juraţii Britanicii au talent

Contactat de reporterii „Adevărul“, tânărul a dezvăluit că nu a ajuns în semifinalele live „Britain's Got Talent“, întrucât juriul nu a considerat că poate face spectacol cu ajutorul cubului Rubik, însă a subliniat că şi-a atins scopul, acela de a-şi promova ţara. 

„Pot spune că a fost o experienţă extraordinară cu care mă pot mândri toată viaţa. Chiar dacă am doar 18 ani, cred că am reuşit să pun o amprentă frumoasă a României peste întreaga lume. De aceea cred că marele scop mi l-am atins. Eu am arătat că se poate şi că România este o ţară cu oameni pe măsură. Consider că am dat startul, acum e şi rândul vostru“, a declarat Flavian Glonţ pentru „Adevărul“. 

Flavian Glonţ şi-a descoperit pasiunea într-o pungă de pufuleţi cu surprize

Flavian Glonţ a început „să se joace“ cu faimosul cub la vârsta de 13 ani când l-a descoperit într-o pungă de pufuleţi cu surprize. „În timp, am participat la prima mea competiţie care s-a ţinut la Bucureşti, în 2012. Era un vis devenit realitate. La această competiţie am întâlnit persoane ce făceau cubul la fel de bine ca mine sau chiar şi mai bine. Mă clasasem pe locul VI şi eram extrem de încântat şi mi-am propus că trebuie să pot şi mai mult. Cu timpul am mai participat şi am început uşor, uşor, să am locuri de 2-3-4 şi chiar şi de 1 la competiţii prin toată ţara. În ziua de astăzi mi-am îndeplinit scopul: deţin recordul naţional la cea mai rapidă rezolvare din ţară: 9,28 de secunde, iar Martin Fronescu are cea mai rapidă medie (media aritmetică a cinci rezolvări) din ţară de 10,23 de secunde. Actualmente nu deţin doar recordul la 3x3, ci la încă nouă probe diferite. Chiar dacă nu-mi pot asigura un trai din acest lucru, este ceva plăcut care mă relaxează şi mă ajută să-mi dezvolt viziunea în spaţiu. Sunt hotărât ca la facultate să merg în domeniul IT sau arhitectură. Cheia succesului este fericirea! Daca ceea ce faci te face fericit, atunci eşti împlinit! Nu mergem la muncă pentru bani, ci pentru plăcere!“, declara Flavian, în 2015. 

SpeedCubing a cucerit trofeul Românii au talent 2015

Flavian Glonţ, alături de alţi doi tineri din grupul SppedCubing, Cristian Leana (21 de ani) şi Martin Fronescu (13 ani), au reuşit să cucerească voturile telespectatorilor după ce au făcut spectacol prin rezolvarea rapidă a celebrului cub Rubik, tinerii fiind desemnaţi câştigătorii celui de-al cincilea sezon al show-ului de la Pro TV. Tinerii care formează grupul SpeedCubing au câştigat râvnitul titlu de „cei mai talentaţi români“, precum şi premiul în valoare de 120.000 de euro în finala „Românii au talent“. Maeştri în arta descifrării cubului Rubik, cei trei puşti au uimit pe toată lumea încă din etapa preselecţiilor, când au rezolvat câte un astfel de cub cu ochii închişi, în doar câteva minute. Cucerit total de numărul prezentat de SpeedCubing, Andi Moisescu i-a trimis direct în semifinale, prin apăsarea butonului auriu. 

În semifinale, SpeedCubing a primit şi aprecierea telespectatorilor, care, prin voturi, i-au trimis direct în finală. Mai mult decât atât, şi membrii juriului s-au arătat fascinaţi de capacităţile celor trei, Mihaela Rădulescu precizând că „spectacolul minţii este întotdeauna fascinant“, în timp ce Bebe Cotimanis i-a asigurat că „doar nişte capete pătrate nu ar aprecia aşa ceva.“

În finala „Românii au talent“, SpeedCubing a prezentat „un număr special şi cel mai dificil încercat vreodată“, după cum l-au descris băieţii. „Multă lume a spus că nu mai avem ce face cu un cub Rubik, însă noi am stat pe gânduri ce variantă să alegem din câte aveam şi ne-am hotărât să ducem totul la extrem. O să vă daţi seama că nu este vorba de vreun truc atunci când aveţi de ales dintr-o sută de cuburi“, a prezentat Flavian Glonţ momentul din ultimul act al show-ului de la Pro TV. Momentul prezentat de SpeedCubing în finala „Românii au talent“ poate fi văzut aici. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite