Show-ul culinar „Chefi la cuţite“ a fost reclamat la CNA pentru „limbajul birjăresc“. „Supravieţuitorul“ şi „Vocea României“, alte emisiuni reclamate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu sunt protagoniştii „Chefi la cuţite“, în timp ce Gina Pistol este gazda emisiunii FOTO Antena 1
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu sunt protagoniştii „Chefi la cuţite“, în timp ce Gina Pistol este gazda emisiunii FOTO Antena 1

Emisiunea „Chefi la cuţite“, difuzată de postul Antena 1, a fost reclamată la Consiliul Naţional al Audiovizualului, iar cazul va fi analizat şi discutat în şedinţa de mâine a forului, pe ordinea de zi aflându-se şi show-urile „Vocea României“ şi „Supravieţuitorul“, de la Pro TV.

O ediţie a show-ului culinar „Chefi la cuţite“, difuzată de Antena 1 pe data de 24 octombrie, a fost reclamată la CNA pentru limbajul injurios folosit de cei trei chefi – Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu –, precum şi de concurenţi, potrivit News.ro. 

În emisiunea respectivă au fost folosite mai multe expresii injurioase, precum „dar de ce dracu’ le-am furat“, „ dă-o în mă-sa“, „Nu mai fi, bă, mizerabil! Bagă dracu’ la cap“, dar şi termeni acoperiţi de bipuri.

„Este absolut revoltător limbajul birjăresc, înjurăturile de mahala pe care cei trei «chefi» îl au în timpul emisiunii. Şi nu este vorba numai de datele menţionate mai sus, ci în fiecare emisiune auzim aceste cuvinte murdare, cu toate eforturile de a fi acoperite de bip-uri. Şi ca tabloul să fie complet, de la o vreme şi concurenţii au început să folosească aceleaşi expresii «neacademice»“, arată reclamaţia citată de agenţia de presă. 

Pe ordinea de zi a şedinţei CNA de marţi mai sunt show-ul „Vocea României“, difuzată de Pro TV pe 21 octombrie, şi reality show-ul „Supravieţuitorul“, difuzat de acelaşi post de televiziune pe 24 octombrie.

Ediţia emisiunii „Vocea României“ a fost reclamată pentru că a fost întreruptă de foarte multe ori, difuzând publicitate mai mult de 12 minute pe oră. Potrivit raportului de monitorizare, emisiunea a fost întreruptă de şase grupaje de publicitate/autopromovare în timpul duratei programate de 3 ore şi 24 de minute.

„În începutul emisiunii, în jurul orei 22.30, este oferită o probă în care recompensa constă în mai multe doze de bere. Recompensa este anunţată prin fraza «ceva ce nu aţi consumat de 23 de zile». Nu este normal ca într-o emisiune care încearcă să ofere un concept de supravieţuire, să prezinte alcoolul ca ceva ce lipseşte oamenilor şi că este necesar vieţii“, arată reclamaţia referitoare la ediţia „Supravieţuitorul“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite