Adrian Sârbu a demisionat din CME. Care sunt termenii „despărţirii“ de Central European Media Enterprises

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Sârbu a renuţat la şefia CME FOTO Mediafax
Adrian Sârbu a renuţat la şefia CME FOTO Mediafax

Adrian Sârbu a demisionat miercuri din funcţia de conducere de la CME (Central European Media Enterprises), compania care deţine Pro TV în România, potrivit paginademedia.ro.

UPDATE Potrivit site-ului paginademedia.ro, Adrian Sârbu va primi, la începutul anului viitor, echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane ceheşti, ca urmare a înţelegerii dintre acesta şi managementul Central European Media Enterprises – CME. 

Mai mult, el va fi primul întrebat şi va avea drept de preemţiune în cazul în care americanii vor decide să vândă operaţiuni pe care le deţin în România, iar dacă omul de afaceri român va „dezvolta un proiect de business de conţinut, americanii vor investi o sumă de până la trei milioane de dolari în afacere“, se arată pe site-ul citat. Totuşi, „în primul an, Sârbu trebuie să înştiinţeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conţinut“.

Pe lângă cei 5,4 milioane de dolari, Sârbu îşi va primi lunar salariul de 1,8 milioane de dolari, până la 1 ianuarie 2014. Însă, pentru asta, notează paginademedia.ro, Sârbu „trebuie să ajute la conducerea companiei şi să-i susţină pe cei care se vor ocupa de conducere“, tot până la data de 1 ianuarie 2014.

Cele două părţi se angajează să nu-şi aducă prejudicii de imagine sau injurii. „Compania se obligă să nu facă afirmaţii denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmaţii făcute de către angajaţi. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaţilor prin declaraţii, să nu divulge secrete şi informaţii confidenţiale legate de business-ul, finanţele şi alte înţelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informaţii au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari“.

Adrian Sârbu va folosi  va continua să folosească birourile companiei din Praga şi din Bucureşti până la terminarea contractului, iar  „până la finele anului trebuie să predea companiei toate informaţiile confidenţiale, cărţi, documente, laptopuri, cărţi de credit, chei, parole şi orice alte lucruri care aparţin companiei“.

--

Adrian Sârbu va mai conduce CME până la 1 ianuarie 2014. Consiliul de directori va fi condus de Duco Sickinghe, un membru al boardului de directori, mai scrie Paginademedia.ro.

În această primăvară, Adrian Sârbu îşi prelungise contractul cu CME cu încă trei ani.

„Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME“, se arată într-un comunicat CME, potrivit Mediafax.

Adrian Sârbu a declarat că este „mândru“ că a făcut parte din CME timp de aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. „Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită“, a declarat Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.

Adrian Sârbu a promovat, în 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din România, iar în 1995 a lansat postul Pro TV.

Adrian Sârbu este unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali în CME, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009 şi deţine Mediafax Group.

Citeşte şi: Adrian Sârbu: un „dictator vizionar“. Viaţa de film a părintelui Pro TV

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite