Articol publicitar

„România în bucate”, în fiecare zi din săptămână la TVR 2

0
0
Publicat:

Şi în cel de-al şaptealea sezon, de luni până vineri, de la ora 17.30, vom descoperi secretele bucătăriei tradiționale din fiecare regiune a României, la TVR 2. Edițiile emisiunii sunt realizate de studiourile regionale ale TVR, dar şi de la TVR Moldova, pentru a inspira telespectatorii cu rețete culinare cu specificul fiecărei zone. Pe lângă TVR 2, „România în bucate” poate fi urmărită la TVR Moldova, de luni până vineri, de la ora 15.30, la TVR Internaţional, de luni până vineri, de la ora 13.30 iar online - TVR + şi pe Canalul Oficial de Youtube al TVR. Producător: Cristina Murgu. Iată câteva dintre preparatele pe care le puteţi descoperi de-a lungul săptămânii care urmează.

image

În prima zi, trecem granița Banatului și „rătăcim” prin Munții Apuseni, la „Sarea în bucate”, alături de Dan Liuţ şi echipa sa. Acolo ne așteaptă cu masa pusă, nimeni altul decât Nicolae Furdui Iancu. Îl găsim la Sohodol, județul Alba, la casa în care s-a născut. „Vă spunem sincer, că eram destul de crispați de întâlnirea cu dumnealui. Prezența-i agreabilă și caldă, ne-a spulberat însă, orice fel de emoții. Ne-a deschis casa mai veche de 200 de ani, ne-a scos untură din cămară și ne-a lăsat să gustăm din amintirile copilăriei sale atât de dragi. Adevărul este că numai un loc atât de spectaculos ca Sohodolul, putea să dea un așa mare OM. Iar acum, e rândul lui să dea Sohodolului strălucirea binemeritată acestui spațiu miraculos”, spune Dan Liuţ.

image

Marţi, TVR Craiova ne aşteaptă la „Țăst Show”. În această săptămână, prezentatorul Doru Ciolacu ne invită la Runcu, în județul Gorj, unde a pregătit un adevărat festin vânătoresc: ciorbă de coaste de ciută, acrită cu zeamă de varză, mâncărică de crăițe și mușchiuleț de cerb pe jar.

image

Pentru pasionaţii preparatelor culinare „ca-n Ardeal”, în fiecare miercuri, emisiunea „Cooking Show”, de la TVR Târgu Mureş, pregăteşte bucate delicioase. În această săptămână, prezentatorii Costin Miron și Bogdan Moraru îi invită pe telespectatorii TVR 2 să afle reţeta „Ruladei din burtă de porc intens aromată, la cuptor, cu mix de legume (porchetta)”, dar şi cum se fac „Ciocănele la cuptor în sos dulce-acrișor, cu garnitură de spanac înăbușit la capac”.

image

Dacă este joi, putem viziona „Descriptio Moldaviae”, emisiunea culinară realizată de TVR Iaşi. Prezentatoarea Raluca Aftene şi producătorul Vasile Arhire ne aduc în această săptămână „Dulce de Bucovina”(Pampuşte /gogoşi bucovinene). Pe Rarău, până şi în luna lui marte, pădurile sunt pudrate cu zahărul zăpezilor, la fel ca... pampuştile pe care le pregătesc bunicile nepoţilor. Rodica, din Câmpulung Moldovenesc, ne învaţă să facem bulgăraşi de bunătate, rumenţi şi tăvaliţi prin dulcele gust al copilăriei. Cunoaştem şi un bunic de poveste, pe Moş Vladimir al Pojorâtei. În casa lui, cu scoarțe vechi de două veacuri şi alte comori, intrăm să ne minunăm. Ne oprim şi la una dintre păstrăvariile din satul Valea Putnei, de la poale de Rarău, ca să aflam secretele unei delicatese locale: păstrăvul afumat în cobză de cetină.

image

Iar de la TVR Moldova, prezentatoarea Beatrice Turculeț ne va învăţa cum se prepară o reţetă de sezon: „Urzici cu mămăligă”, gătită în mod tradiţional de Olesea Cojocaru din Butuceni, Orheiul Vechi.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite