Poveştile misterioasei Elena Ferrante se văd pe HBO România: începe serialul „Prietena mea genială“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protagonistele serialului „Prietena mea genială“ FOTO HBO
Protagonistele serialului „Prietena mea genială“ FOTO HBO

Serialul „Prietena mea genială/ My brilliant friend“, adaptare a bestseller-ului semnat de Elena Ferrante, are premiera la HBO şi pe HBO GO în această seară.

Lenú şi Lila, personajele principale ale „Tetralogiei napolitane“, ajung la HBO şi pe HBO GO din 19 noiembrie, în serialul „My Brilliant Friend/ Prietena mea genială“. 

Câte două episoade vor fi difuzate în fiecare săptămână, luni şi marţi, la HBO, de la ora 20.00 şi pe HBO GO. 

Serialul cu opt episoade „My Brilliant Friend“, o co-producţie Fremantle, Rai şi HBO, este adaptarea romanului bestseller internaţional „Prietena mea genială“, prima parte a „Tetralogiei Napolitane“, scris de Elena Ferrante.

prietena mea geniala foto hbo

Protagonistele seriei, în copilărie FOTO HBO 

Serialul regizat de Saverio Costanzo spune povestea a două prietene ce cresc împreună într-o mahala napolitană de la începutul anilor ’50 şi a căror prietenie le va marca destinele. 

Când cea mai importantă prietenă din viaţa ei pare să fi dispărut fără urmă, Elena Greco începe să scrie povestea prieteniei lor. A întâlnit-o pe Raffaella Cerullo, căreia i-a spus mereu Lila, în primul an din şcoala primară, în 1950. Povestea lor, care se petrece în periculosul şi fascinantul Napoli, acoperă mai bine de 60 de ani din vieţile lor. Elena încearcă să descrie misterul Lilei, geniala ei prietenă, care a fost, într-un fel, cea mai bună prietenă, dar şi cel mai mare duşman. 

După un casting de opt luni în care producătorii au văzut aproape 9.000 de copii şi 500 de adulţi, Elisa Del Genio şi Ludovica Nasti au fost alese să joace rolurile prietenelor în copilărie, iar Margherita Mazzucco şi Gaia Girace portretizează protagonistele în adolescenţă.

Deşi un nume recunoscut la nivel mondial şi desemnat de Time unul dintre cei mai influenţi oameni ai lumii în 2016, Elena Ferrante este, în realitate, un pseudonim. Adevărata identitate a autoarei nu a fost niciodată dezvăluită, din 1992, când a lansat primul roman, şi până a cunoscut succesul. Mai multe teorii au existat însă de-a lungul anilor, inclusiv cea că în spatele scrierilor de succes s-ar afla, de fapt, un bărbat. Se ştie doar că s-a născut în Napoli şi are 75 de ani. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite