Postul TV Realitatea Plus a fost amendat cu 15.000 de lei

0
Publicat:

Postul de televiziune Realitatea Plus a primit amendă de 15.000 de lei din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Foto: Arhivă / CNA
Foto: Arhivă / CNA

Întrunit în şedinţă publică, CNA a decis să sancţioneze postul Realitatea Plus pentru ediţiile din 9, 13 şi 15 septembrie ale emisiunii „Culisele statului paralel", în cadrul cărora radiodifuzorul nu a respectat dispoziţiile articolului 3 alineatul 2 din Legea audiovizualului numărul 504 / 2002 şi nici prevederile articolului 67 şi articolului 64 alineatul 1 litera b din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Printre titlurile afişate se află „Legăturile baronului de Ilfov cu primarul arestat din Otopeni", „Maestrul păpuşar liberal, cine sunt oamenii din reţeaua lui Thuma", „Hubert Thuma, în centrul unei noi încrengături".

Articolul 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului nr 504 din 11 iulie 2002 prevede că „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

De asemenea, decizia numărul 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, spune la articolul 64, litera 1: „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

La articolul 67 se arată că "în exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii".

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite