Petiţie online pentru reangajarea jurnalistului Hotnews care i-a urat lui Ponta „să crape“ pe contul de Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internauţii sar în apărarea angajatului site-ului „HotNews“ care şi-a vărsat năduful într-o postare pe pagina de Facebook a publicaţiei şi cer printr-o petiţie ca acesta să fie reangajat.

UPDATE Fostul angajat „HotNews“ a revenit cu precizări şi şi-a recunoscut vina, scriind pe Facebook că a încurcat contul personal de Facebook cu cel al publicaţiei.

„Vreau să anunţ, în mod oficial, că postarea de pe contul de Facebook al HotNews.ro, referitoare la Victor Ponta a fost postată de mine. Nu a fost cu intenţie, era doar o părere personală pe care am vrut s-o împărtăşesc pe propriul meu cont. Din greşeală, am încurcat pagina de share şi postarea a aparut pe HotNews. Îmi cer scuze public întregii redacţii“, a scris Sebastian Rotaru pe Facebook, fostul angajat „HotNews“. 

image

Un angajat al publicaţiei „HotNews“ a fost dat afară după ce a scris pe pagina de Facebook a site-ului „Sper să crapi, Victor Ponta“, după ce fostul premier al României a făcut o paralelă între al doilea prenume al lui Dacian Cioloş şi personajul Julien Sorel, din romanul „Roşu şi Negru“, al lui Stendhal.

„Julien ajunge la închisoare“ 

Victor Ponta a scris: „Pentru că şi mama mea m-a pus (şi bine a făcut) să citesc literatură universală (şi pentru că am memoria bună) am mers să verific dacă ce îmi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveşte lui Julien Ciolos - şi am constatat că da, chiar foarte tare ! Aveti mai jos ce spune Wikipedia: «încercările unui tânăr de a-şi depăşi condiţia socială printr-o combinaţie de talent, muncă, decepţie şi ipocrizie, doar pentru a se trezi trădat de propria pasiune»“.

Fostul premier a ţinut să spună că personajul romanului lui Stendhal sfârşeşte la închisoare. „Pentru că tinerii «frumoşi şi liberi» sau militanţii PNL-işti sigur nu găsesc romanul lui Stendhal pe Facebook şi nici nu îl pot citi pe Hotnews le spun eu finalul - Julien ajunge la închisoare (că aveau şi pe atunci în Franţa tot un fel de DNA!) Vă rog nu mă puneţi să vă povestesc şi capitolul în care are o aventură cu soţia primului său protector (Monsieur de Renal) că deja intrăm în necazuri prea mari!“, a comentat tot el.

În final, Ponta a precizat că Cioloş se putea alege şi cu un prenume mai neinspirat decât Julien. „Dacă citea mama sa «Fraţii Jderi» sau (Doamne fereşte) «Fraţii Karamazov», cum îl strigam pe premierul nostru cel emanat din flăcările de la Colectiv?!?“, a încheiat Ponta.

Afirmaţiile lui Victor Ponta au înfuriat unul dintre administratorii paginii de Facebook a site-ului „HotNews“ care a scris mesajul „Sper să crapi, Victor Ponta“, distribuind ştirea scrisă de News.ro în care se relevau cele spuse de fostul premier. 

hotnews ponta captura paginademedia.ro

FOTO paginademedia.ro. 

Scuze publice din partea redactorului-şef 

Postarea, care a stat mai bine de 15 minute online a dispărut ulterior, iar redactorul-şef al „HotNews“ a prezentat scuze publice, menţionând că angajatul a fost concediat, arată paginademedia.ro. „Ne cerem scuze public atât lui Victor Ponta, cât şi publicului, pentru această postare care nu are ce căuta în spaţiul public. Colaboratorul care a postat acest lucru a fost dat afară de la HotNews.ro. Reiterăm ataşamentul nostru pentru normalitatea discursului în spaţiul public şi hotarârea de a lupta cu orice mijloace pentru a păstra un spaţiu public decent. Încă o dată, prezentăm scuzele noastre“, a precizat Cristian Pantazi.

Petiţie pentru angajatul dat afară 

Pe de altă parte, internauţii au sărit în apărarea angajatului, pe care l-au numit „eroul de la HotNews“, cerând într-o petiţie iniţiată pe petitieonline.com ca aceasta să fie reangajat: „Vrem reangajarea eroului de la HotNews. Acest om este un erou pentru noi toţi! A dat glas durerilor unui popor întreg şi nu merită pedepsit astfel. HotNews, reangajaţi-l“, se specifică în textul petiţiei. Petiţia poate fi consultată aici.

Până în momentul redactării ştirii au existat peste 300 de semnături în acest sens.

Mai mult, subiectul a devenit motiv de glumă şi pe Facebook. 

image

FOTO P E R I C O L

image

FOTO Alexandru Niţă 

image

FOTO Ionuţ Adrian Foltea 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite