Ponta: „Dacă mama lui Cioloş citea ”Fraţii Jderi”, cum îl strigam pe premierul emanat din flăcările de la Colectiv?”. Julien ajunge la închisoare

0
0

Fostul premier Victor Ponta crede că Dacian Julien Cioloş se aseamănă cu personajul principal al romanului „Roşu şi Negru“, Julien Sorel, după ce premierul a spus că mama sa s-a inspirat din romanul lui Stendhal atunci când i-a pus al doilea prenume.

”Pentru că şi mama mea m-a pus (şi bine a făcut) să citesc literatură universală (şi pentru că am memoria bună) am mers să verific dacă ce îmi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveşte lui Julien Ciolos - şi am constatat că da, chiar foarte tare ! Aveti mai jos ce spune Wikipedia: «încercările unui tânăr de a-şi depăşi condiţia socială printr-o combinaţie de talent, muncă, decepţie şi ipocrizie, doar pentru a se trezi trădat de propria pasiune»”, a scris Victor Ponta.

Fostul premier a ţinut să spună că personajul romanului lui Stendhal sfârşeşte la închisoare. ”Pentru că tinerii «frumoşi şi liberi» sau militanţii PNL-işti sigur nu găsesc romanul lui Stendhal pe Facebook şi nici nu îl pot citi pe Hotnews le spun eu finalul - Julien ajunge la închisoare (că aveau şi pe atunci în Franţa tot un fel de DNA!) Vă rog nu mă puneţi să vă povestesc şi capitolul în care are o aventură cu soţia primului său protector (Monsieur de Renal) că deja intrăm în necazuri prea mari!”, a comentat fostul premier.

Ponta susţine că Cioloş se putea alege şi cu un prenume mai neinspirat decât Julien. ”Dacă citea mama sa «Fraţii Jderi» sau (Doamne fereşte) «Fraţii Karamazov», cum îl strigam pe premierul nostru cel emanat din flăcările de la Colectiv?!?”, a încheiat Ponta.

Premierul Dacian Cioloş a povestit că al doilea prenume, Julien, l-a ales mama sa după ce a citit cartea ”Roşu şi negru” de Stendhal. ”Pur şi simplu, ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit citit «Roşu şi negru». Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit «Roşu şi negru», de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien”, a povestit premierul Dacian Cioloş.

În ultima vreme, adversarii politici ai premierului Dacian Cioloş au accentuat intenţionat al doilea prenume al său în momentul în care s-a referit la premier. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite