Pentru ce vis luptă semifinaliştii la olimpiada „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treia semifinală, difuzată pe 25 aprilie, de la 20.30, la Pro TV, aduce pe scena talentelor 12 nume promiţătoare, dar şi vedete din sezoanele precedente. Ventrilocul Eduard Sandu, finalistul din 2013, îl readuce în platou pe celebrul Nea’ Alecu, iar campionul mondial la flair-bartending Valentin Luca, din prima ediţie, a pregătit o reprezentaţie spectaculoasă, cu şi fără alcool.

Cele 12 echipe ce se luptă pentru premiul de 120.000 de euro în această săptămână sunt: Andreas Bu, pictorul care l-a portretizat pe Bob Marley, Cvintetul Anatoly format din artiştii a capella, ţambalagiul Ionel Stanga, bubble-artistul Claudia Stroe, cântăreţii Samir şi Max, soprana Raisa Anischievici, Duo Armonia, acrobaţii hand-in-hand, Ansamblul Veselia, „profesorul de joacă“ Leon Magdan, băieţii de la Trial Bike Show, păpuşarii Qui Peut şi micuţii sportivi de la Akikai Junior.

Celor doi originali aleşi de juriu, Riccardo Masidda şi Cătălin Mihalache, li se va alătura un talent inedit, în cursa pentru premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro.

Prestaţiile, temerile şi asteptările diferă de la caz la caz.

„Cel mai important este să ajungem cât mai aproape de sufletul publicului, dar nu dorim să dezamăgim nici juriul care ne-a dat trei de «Da»“, spune liderul sportivilor din trupa Akikai Junior. „În cazul câştigării marelui premiu, banii ar fi folosiţi pentru dezvoltarea şi întreţinerea activităţii Akikai. Ar fi un bun prilej pentru ca aceşti copii minunaţi să-şi susţină financiar participările la competiţiile internaţionale“, completează acesta.

image

Pentru profesioniştii de la Trial Bike Show, însă, aprecierea juriului e esenţială, din moment ce Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre sunt experţi în showbiz, după cum spun chiar concurenţii. Pentru vineri seara, ei sunt atenţi şi la un aspect tehnic. „Singura teamă este legată de suprafaţa alunecoasa, care ar putea reprezenta un aliat sau un obstacol în realizarea numărului nostru“, recunosc ei.

image

Dacă până acum, Ansamblul de dans Veselia a ridicat spectatorii în picioare prin dansuri populare, de data aceasta, concurenţii şi-au propus să-şi depăşească limitele printr-un număr energic şi surprinzător menit să adune voturile unui public numeros.

image

Pe de altă parte, soprana Raisa Anischievici, care a lucrat la Opera Română din Timişoara, are planuri altruiste. „Aş dona o parte din bani, iar pe ceilalţi i-aş folosi pentru dezvoltarea mea artistică“, anticipează artista care a venit în competiţie la îndemnul prietenilor.

image

Mai încrezători, după cum sugerează şi numele, participanţii din gaşca Qui Peut spun că nu au nicio teamă în semifinală, cu o excepţie. „Pentru noi, publicul reprezintă, de fapt, cel mai de temut juriu“, recunosc ei, mai în glumă, mai în serios. Dacă ar câştiga, tinerii şi-ar dori să investească banii într-un laborator de proiecte, pentru a continua munca în domeniu.

image

Pictorul Andreas Bu mărturiseşte că are trac, din moment ce nu e foarte obişnuit cu scena. Convingerea publicului prin aptitudinile sale artistice ar fi confirmarea că talentul său are un viitor şi în România. Totuşi, visul său cel mare, dacă ar intra în posesia cecului de 120.000 de euro, este să călătorească mai mult, cu familia sa.

image

Ţambalagiul Ionel Stângă e mai pragmatic, dacă s-ar îmbogăţi în urma show-ului. „Cu siguranţă mi-aş cumpăra o locuinţă, pentru că, momentan, locuiesc în aceeaşi casă cu soacra mea“, îşi propune artistul.

image

În drumul către succes, Samir şi Max se tem de imprevizibil. „Suntem cântăreţi şi trebuie să avem grijă de vocea noastră. De aceea, nu stăm în frig, nu consumăm apă rece şi ne străduim să nu ne obosim corzile vocale. Dacă ne ajută Dumnezeu să câştigăm marele premiu, îl vom investi în cariera noastră. Ne dorim să producem muzică de calitate. Vom face şi ceva pentru părinţii noştri, pentru că îi iubim şi îi stimăm“, au zis cei doi.

image

În cazul acrobaţilor Duo Armonia, câştigul ar aduce armonia. „Partenera mea, care îmi este şi soţie, şi-ar face operaţia de corectare a vederii de care are neapărat nevoie, deoarece are o dioptrie combinată cu cilindru care evolueaza şi are mari dificultăţi pentru că pe scenă nu poate să poarte lentile de contact“, spune sportivul Rob. Cei 120.000 de euro le-ar mai servi într-o privinţă. „Părinţii noştri sunt bătrâni şi bolnavi si au nevoie de ajutorul nostru financiar, iar acum este vremea să-i răsplătim pentru grija pe care ne-au purtat-o de când ne-au născut“, continuă el.

image

Cei din Cvintetul Anatoly se gândesc în primul rând la renume. „Dacă am caştiga marele premiu, acesta va fi o recunoaştere a talentului nostru la nivel naţional. Pentru noi, asta conteaza enorm. În ceea ce priveşte banii, o parte din ei i-am investi în realizarea unui studio profesional şi în iniţierea unui festival-concurs de nivel internaţional dedicat grupurilor vocale“, au anticipat concurenţii. 

image

„Profesorul de joacă“ Leon Magdan vede în acest concurs o şansă importantă. „Bineînţeles că te temi şi de ceilalţi, dar aici nu e un concurs sportiv, o olimpiadă sau altă competiţie de acelaşi gen. Aici e un concurs artistic şi îmi place să cred că noi, artiştii, indiferent de rezultat, ştim să ne bucurăm sincer pentru cei care merg mai departe. Chiar dacă nu iei marele premiu, să participi la «Românii au talent» înseamnă un mare câştig: să te afirmi, să poţi arăta unei ţări întregi, cu talentul tău, lucrurile în care crezi, care te bucură şi care te definesc“, spune cel care ar vrea să-şi achite dările şi să lanseze un manual intitulat „Îndrăgostit de România“, dacă ar câştiga.

image

Pentru Claudia Stroe, însă, lucrurile stau diferit. „Concursul e mai mult decât o olimpiadă. Încerc să-mi înving teama unui potenţial eşec în faţa celorlalţi“, se gândeşte bubble-artistul. „Cu banii aş dori să găsesc un spaţiu mai generos pentru repetiţii deoarece casa mea s-a transformat în atelier, sală de repetiţie şi depozit. Cum eu visez la o producţie pe o scenă de teatru, probabil că acolo se vor îndrepta cheltuielile“, plănuieşte ea.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite