Nicolas Maduro vrea să interzică transmisiunea postului CNN, în Venezuela: „Vor să arate lumii că suntem în stare de război civil, în timp ce în ţară oamenii lucrează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Maduro ameninţă postul de televiziune american CNN cu FOTO Reuters
Nicolas Maduro ameninţă postul de televiziune american CNN cu FOTO Reuters

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, ameninţă postul de televiziune american CNN că, în cazul în care nu modifică modul în care informează telespectatorii cu privire la protestele politice, îi va interzice să transmită pe teritoriul Venezuelei, relatează Reuters.

„I-am cerut Ministrului (pentru Comunicaţii Delcy Rodriguez, n.r.) să transmită postului CNN că am început procesul administrativ pentru a-l exclude din Venezuela, dacă nu-şi rectifică acest comportament. De ajuns! Nu voi accepta propaganda împotriva Venezuelei“, a declarat Nicolas Maduro pentru radioteleviziunea naţională.

„Ei vor să arate lumii că Venezuela este în stare de război civil, în timp ce în Venezuela oamenii lucrează!“, a mai spus Maduro.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în timpul protestelor, iar vina este aruncată dintr-o parte în alta: guvernul susţine că opoziţia condusă de „fascişti“ este vinovată, iar rivalii conducerii învinovăţesc forţele de ordine, scrie Reuters. 

Reţelele de televiziune locale nu au furnizat transmisiuni în direct ale protestelor împotriva lui Maduro, care au debutat luna trecută din cauza unei game vaste de nemulţumiri, precum inflaţia, crimele violente, corupţia.

Ca urmare, mulţi susţinători ai opoziţiei au urmărit evenimentele pe postul CNN Espanol, care în ultimele zile a fost singura televiziune care a oferit transmisiuni live ale conferinţelor de presă susţinute de opoziţie, notează Reuters. 

Săptămâna trecută, Guvernul venezuelean a sistat dreptul de transmisie în Venezuela postului de ştiri columbian NTN24, pe care l-a acuzat că induce o „stare de nelinişte“ în rândul populaţiei difuzând imagini tulburătoare, în contextul în care puterea venezueleană este vizată de o mişcare de contestare a studenţilor şi opoziţiei.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite