Gala Premiilor Oscar 2014 a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gala Premiilor Oscar 2014, ai cărei mari câştigători au fost lungmetrajele „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“ şi „Gravity: Misiune în spaţiu“, a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii 10 ani, adunând în faţa micilor ecrane peste 43 milioane de telespectatori, a anunţat, luni, postul TV american ABC, citat de AFP.

Cea de-a 86-a gală de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, prezentată de realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, a devenit cea mai urmărită emisiune de divertisment din ultimii zece ani, după difuzarea episodului final din serialul „Prietenii tăi/ Friends“ (52,5 milioane de telespectatori, pe 6 mai 2004).

Audienţa galei premiilor Oscar este în creştere de trei ani, iar show-ul de duminică seară a înregistrat o creştere cu 6% faţă de ediţia din 2013, prezentată de cineastul şi scenaristul Seth MacFarlane (40,4 milioane de telespectatori).

Audienţa pe reţelele de socializare a cunoscut şi ea o creştere considerabilă în raport cu anul trecut. Potrivit ABC, care citează cifrele furnizate de Social Guide, 11,2 milioane de mesaje au circulat pe Twitter în timpul galei (comparativ cu 6,4 milioane în 2013).

Cel mai celebru dintre aceste mesaje a fost „selfie-ul“ prezentatoarei Ellen DeGeneres, alături de care au pozat numeroase vedete, precum Brad Pitt, Julia Roberts şi Meryl Streep, care a fost redistribuit de peste 2,8 milioane de ori.

Prestaţia realizatoarei şi prezentatoarei TV, extrem de populară în Statele Unite, a fost în general apreciată, la un an după criticile acerbe care i-au fost aduse lui Seth MacFarlane.

Cea de-a doua prestaţie oferită de Ellen DeGeneres în fruntea acestei gale - pe care a prezentat-o şi în 2007 - a fost salutată călduros de revista „Variety“.

„DeGeneres a adus aceeaşi magie ca Billy Crystal în cei mai buni ani ai săi (de prezentator). A fost nu doar amuzantă şi încântătoare, ci a dat şi impresia că era fericită să se afle acolo. Academia Americană de Film ar trebui cu adevărat să o invite încă o dată“, a scris revista „Variety“, supranumită „Biblia industriei hollywoodiene“.

image

Ellen DeGeneres, prezentatoarea galei Oscar, a a părut pe scenă îmbrăcată precum Glenda, vrăjitoarea ce bună din filmul „Vrăjitorul din Oz“, ediţia din acest an marcând 70 de ani de la lansarea peliculei FOTO Reuters

În schimb, publicaţia „Los Angeles Times“ a considerat că gala a fost puţin prea cuminte şi prea lungă - o critică recurentă adusă acestui show TV.

„Ellen, supranatural de simpatică, a încercat atât de mult să se prezinte ca un fel de anti-Seth încât a părut că a uitat că se afla la comanda unui spectacol televizat cunoscut pentru lentoarea sa“, a scris acelaşi cotidian american.

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles. Drama istorică „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“, regizată de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru Cel mai bun film, în timp ce thrillerul SF „Gravity“,semnat de mexicanul Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, inclusiv cel pentru Cel mai bun regizor.

Pe aceeaşi temă:

OSCAR 2014: Drama „12 ani de sclavie“, marele câştigător. „Gravity“, cel mai premiat film. Matthew McConaughey şi Cate Blanchett, cei mai buni actori

Drama istorică „12 ani de sclavie“ a fost recompensată cu premiul Oscar pentru Cel mai bun film, în timp ce thrillerul SF „Gravity: Misiune în spaţiu“ a tradus în victorii şase dintre cele zece nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun regizor. Matthew McConaughey şi Cate Blanchett au fost desemnaţi Cei mai buni actori pentru rolurile din „Dallas Buyers Club“, respectiv „Blue Jasmine“.

Oscar 2014 „12 ani de sclavie“, marele câştigător. Leonardo DiCaprio, marele perdant. Lista completă a câştigătorilor  Filmul „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“ a fost marele câştigător al serii, chiar dacă thrillerul SF „Gravity: Misiune în spaţiu“ a reuşit să traducă în victorii şase dintre cele zece nominalizări, inclusiv pentru Cel mai bun regizor, Alfonso Cuaron. Marele perdant al serii a fost şi de această dată actorul Leonardo DiCaprio.

Lupita Nyong'o: cine este tânăra de culoare care a primit Oscarul pentru primul ei rol dintr-un film de lungmetraj Lupita Nyong'o a reuşit să traducă prima sa nominalizare într-o victorie, câştigând astfel primul premiu Oscar din cariera sa pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. Artista i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film cu prestaţia din drama „12 ani de sclavie“, unde joacă rolul sclavei Patsey, primul rol dintr-un film de lungmetraj din carieră.

OSCAR 2014 Cel mai bun actor, Matthew McConaughey: de la tipul „cald şi fermecător“ din comedii romantice, la texanul „cruciat“ premiat cu Oscar Matthew McConaughey a fost trecut cu vedere mai bine de un deceniu din cauza rolurilor „siropoase“ care ajunseseră să-l definească. „În regulă. În regulă. În regulă/ All right. All right. All right“, dar industria i-a recompensat talentul cu un premiu Oscar pentru rolul din drama despre SIDA „Dallas Buyers Club“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite