FOTO Ce vedem la televizor de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transmisiuni în direct în noaptea de Înviere, filme, ediţii speciale ale unor emisiuni de divertisment, umor – acestea sunt coordonatele programelor de Paşte pe care posturile TV le-au pregătit pentru telespectatori.

De Paşte, postul naţional TVR 1 îi invită pe români să urmărească documentare, transmisiuni în direct, ediţii şi emisiuni speciale. 

Ediţia de Paşte a emisiunii „Ne vedem la TVR“, difuzată pe 4 mai, de la ora 16.00, este concepută ca un concurs în cadrul căruia trei artişti străini care trăiesc de mai mulţi ani în România se întrec pentru a demonstra că sunt... „buni români": Victor Yila (Congo), BIU Marquetti (Cuba) şi David Bryan (Marea Britanie) parcurg o serie de probe distractive, precum cea de geografie, de cunoaştere a limbii române, de cunoaştere a mâncărurilor tradiţionale, probe folclorice etc.

Seara de sâmbătă este dedicată, la TVR 1 şi TVRi, Învierii Domnului. De la ora 21.00, timp de patru ore, credincioşii pot urmări slujba de Înviere în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Din studioul TVR, Titi Dincă şi invitaţii săi la ediţia specială a magazinului religios „Credo“, Mircea Albulescu, împreună cu Diana Ursachi Cristina Buzaşu şi Alexandru Mălureanu – tineri cu realizări importante la nivel internaţional - vorbesc despre modelele de vieţuire creştină.

Prima zi de Paşte debutează, la TVR 1 şi TVRi, cu o ediţie specială „Universul credinţei“, difuzată de la 7.10, printre subiectele căreia se numără Învierea la mănăstirea Ialomiţei, răstignirea, moartea şi Învierea în artă, Biserica Sfântului Mormânt ca spaţiu al Învierii, apariţiile lui Isus sau Paştele în lume.

În duminica de Paşte, TVR 1 a programat, de la ora 16.00, cea de-a doua ediţie a emisiunii „De la A la... infinit“, un program in memoriam Tudor Vornicu. Invitat special al ediţiei de Paşte este Adrian Cioroianu, alături de care vin Paula Seling, Mircea  Baniciu, Grigore Leşe, Proiect K1, Adrian Majuru şi Pavel Şuşară.

Înainte ca Cezar să plece în Suedia, la Eurovision 2013, fanii şi prietenii interpretului vin la TVR, duminică, de la 18.00, la Eurofan, cu surprize şi momente speciale. Printre invitaţi se numără Paula Seling, Cristian Faur, Mandinga, Puiu Pascu, Aneta Stan, Cristian Pomohaci, Grupul Sunentul Muzicii, Sergiu Stoiadin, precum şi reprezentantul Maltei la Eurovision, Gianluca.

cezar ouatu

În seara de Paşte, începând cu ora 21.00, telespectatorii TVR 1 şi TVRi sunt invitaţi să petreacă trei ore alături de Iuliana Tudor şi invitaţii săi la „O dată-n viaţă“: Angela Similea, Corina Chiriac şi Petre Geambaşu.
Seara de 6 mai va fi dedicată umorului: cu sloganul „râsul nu vindecă, dar creează dependenţi”, Distractis Show revine la TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro cu un nou serial – „Dependenţi de comedie“.

dstractis foto tvr

Ediţii speciale ale emisiunilor „Atenţie, se cântă!“, „Via Sacra“, „Ferma“ „Pescar hoinar“, „Confesiuni“, producţii speciale de sezon (precum „Sărbătoarea primăverii“, „De Paşte, mai bine în 2“), spectacole remarcabile cu maestrul Dan Grigore, Nigel Kennedy sau cu cel mai cunoscut balet pe gheaţă din lume - Ansamblul de Stat din St. Petersburg, documentare religioase şi concerte, sunt numai câteva dintre programele pregătite de TVR 2 pentru sărbătoarea Paştelui.

Primăvara aduce daruri speciale Acasă începând chiar de Paşte. Pe 5 mai, în duminica Peştelui, de la 16.30, „Doamne de poveste“ prezintă un documentar special cu filmari realizate de-a lungul timpului cu o doamna a teatrului şi cinematografiei româneşti: Tamara Buciuceanu. Pe 6 mai, de la ora 23.00, Loredana vine Acasă cu un concert special susţinut la Sala Palatului, la care au participat 5.000 de spectatori.

image

Pro TV mizează pe filme şi ediţii speciale şi umor. Anul acesta, peste 10.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să sărbătorească Învierea Domnului la Mănăstirea Curtea de Argeş şi tot aici se va afla şi corespondentul Ştirilor ProTv Alex Dima, cel care va spune telespectatorilor „Hristos a înviat!“ pentru al patrulea an consecutiv. Slujba de Înviere, oficiată de ÎPS Calinic Argatu, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, va fi filmată cu nu mai puţin de şapte camere de luat vederi şi va putea fi urmărită live, în format HD, pe ProTv şi ACASĂ, de la 23.45.

Duminică, telespectatorii pot petrece prima seară de Paşte cu două filme de excepţie: de la 20.30, telespectatorii au parte de superacţiune marca Jason Statham, eroul producţiei „În siguranţă”, iar de la 22.30, magia, dragostea şi Brad Pitt transformă vieţi în „Strania poveste a lui Benjamin Button“.

brad pitt benjamin button

Brad Pitt, transformare uimitoare în pelicula „Strania poveste a lui Benjamin Button“

În săptămâna imediat urmatoare Pastelui, „Masterchef“ vine la Pro TV în „porţie“ dublă, în cele două ediţii difuzate pe 6 şi pe 7 mai de la ora 20.30.

Seara, de la 20.30, telespectatorii pot urmări la Antena 1 cea de-a doua semifinală a concursului „România Dansează“, în urma căreia juriul format din Mihai Bendeac, Monica Petrică şi C.R.B.L va desemna alţi trei finalişti. 

Super Bingo Metropolis


Chiar în duminica de Paşte, la Antena 1, de la ora 16.15, reîncepe concursul care promite câştiguri fabuloase, Super Bingo Metropolis. Gazde sunt de data aceasta Ţociu şi Palade, Mihai Mitoşeru şi Daniela Crudu.
Andreea Mantea şi Mădălin Ionescu, gazedele emisiunii„WOWBiz“ de la Kanal D, vor prezenta luni, 6 mai, de la 22.15, o ediţie special a emisiunii, al cărei invitat special e Andra. Cântăreaţa va vorbi despre sărbătorile Pascale alături de soţul ei, Cătălin Măruţa şi de fiul lor, David. Totodată, Andreea Mantea şi Ştefan Stan vor avea parte de o întâlnire emoţionantă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite