Finala "MasterChef" 2013. Aida Parascan a câştigat cecul de 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aida Parascan este câştigătoarea din al doilea sezon "MasterChef" România. După ce a gătit "cel mai bun peşte din concurs", chef Sorin Bontea a felicitat-o pentru meniurile impecabile şi a răsplătit-o cu titlul glorios. Alexandru Hora s-a clasat pe locul al doilea, iar Mihai Toader pe a treia poziţie.

Aşa cum s-a speculat, Aida Parascan a câştigat trofeul, spre surprinderea celor care nu se aşteptau ca o femeie să câştige titlul "MasterChef".

Concurenta care a trăit în Italia cu cei trei copii a primit statueta de la Petru Buiucă, primul câştigător "MasterChef" România. „Aş vrea să plâng de fericire şi nu pot. E minunat, nu ştiu ce se întâmplă cu mine, sunt şocată. E o experienţă extraordinară, a meritat totul. MasterChef a fost singurul lucru pe care l-am făcut pentru mine, e o experienţă unică, o realizare personală şi nu-mi pare rău de nimic din ce am făcut aici, deşi am făcut şi greşeli. Am evoluat extraordinar de mult şi presiunea m-a făcut să evoluez pentru că trebuie să gândeşti în fracţiuni de secundă”, a recunoscut câştigătoarea care s-a simţit „în al nouălea cer” când a gătit pentru cei dragi.

image
image
image

Aida a preparat peşte cu broccoli şi piure de fenicul cu şofran, muşchi de porc pus la marinat cu ierburi şi ceapă caramelizată cu oţet balsamic. Chefii au fost impresionaţi de acest meniu complex, iar chef Sorin Bontea a recunoscut că peştele pregătit de ea a fost cel mai gustos de la "MasterChef".

image

„Aida este o luptătoare”, a apreciat-o Sorin Bontea, care a spus că al doilea câştigător "MasterChef" este talentat, organizat şi rezistent la stres.

image

„E un bărbat în corp de femeie. Aida a fost mai serioasă, mai meticuloasă, mai aproape de oale”, a recunoscut Cătălin Scărlătescu. „Aida mi s-a părut cea mai puternică dintre toţi, în ceea ce priveşte livratul mâncării”, a apreciat-o şi Florin Dumitrescu, pentru antepenultima probă.

image

Alexandru Hora, locul al II-lea

Aida Parascan s-a luptat la ultima probă cu Mihai Toader şi Alexandru Hora, care au avut libertatea de a găti orice în 180 de minute. “Dacă la Aida primează experienţa, la Alex ordinea, la Mihai primează creativitatea”, a constatat chef Cătălin Scărlătescu. De altfel, Mihai şi-a dovedit inventivitatea la proba finală, când a gătit miel cu varză caramelizată. Profund marcat de experienţa MasterChef, Mihai Toader a recunoscut că acest concurs i-a schimbat viaţa în sens pozitiv, mai ales că provocarea a venit după o perioadă grea, plină de momente dificile.

image

Mihai Toader, locul al III-lea

Înainte de această probă a fost eliminat Nicuşor Coroamă, care a gătit, alături de cei trei, pentru familia şi logodnica sa. După ce şi-a dat jos şorţul, chefii l-au sfătuit să înveţe denumirile ingredientelor. Concurentul de 19 ani a spus că MasterChef  a reprezentat o adevărată şcoală gastronomică.

Nicuşor Coroamă masterchef

Nicuşor a primit menţiunea de la "MasterChef", dar şi criticile Mariei Pop şi ale Mariei Secrieriu pentru că a gătit exemplar, deşi a spus iniţial că nu are prea multă experienţă în arta culinară

Logodnica lui Nicuşor Coroamă a povestit despre mândria pe care iubitul ei a adus-o în comuna Vicovu de Jos, din judeţul Suceava, unde concurentul şi-a câştigat statutul de vedetă.

La penultima probă, Aida Parascan, Mihai Toader, Nicuşor Coroamă şi Alexandru Hora au avut parte de cel mai emoţionant moment, atunci când i-au întâlnit s-au întâlnit cu familiile lor. Concurenţii au fost nevoiţi să gătească pentru cei dragi trei feluri de mâncare, în 120 de minute. „Cel mai greu la MasterChef a fost să stau departe de copiii mei”, a spus Aida.Şi Alexandru s-a emoţionat când şi-a revăzut fetiţa, căreia i-a promis că va câştiga pentru a-i cumpăra o fermă cu ponei şi câini. Concurentul a gătit plângând, de dragul copilei.

Cei patru şi-au pus iscusinţa şi dragostea în meniurile finale. Nicuşor Coroamă a gătit paste carbonara, pentru iubita lui, Aida a pregătit sparanghel şi iepure, Mihai a mizat pe supă-cremă de ardei, iar Alexandru şi-a delectat familia cu un piure roşu.

Înainte de acest moment, concurenţii au trecut printr-o altă probă de foc. Ultima ediţie a emisiunii i-a readus în prim-plan atât pe cei şase finalişti, cât şi pe cei 18 bucătari care şi-au pierdut şorţurile. Aşa cum au stabilit chefii în ediţia anterioară, fiecare finalist a format echipă cu doi dintre foştii colegi, aceştia din urmă având rolul de a-i ajuta să gătească şi să servească meniurile într-un restaurant. Presiunea a fost cu atât mai mare cu cât aspiranţii la titlul MasterChef au servit vedetele.

În timp ce unii au fost stresaţi, ştiind că munca lor influenţează rezultatul colegilor, alţii au fost mai relaxaţi decât la probele obişnuite, pentru că oricum părăsiseră competiţia. Grăbită, Laura Arnold i-a ars pe chef Cătălin Scărlătescu şi pe alţi colegi, iar Ana Rotaru (foto), concurenta însărcinată cu un băieţel, a rămas în urmă cu efectuarea sarcinilor, iar chef Florin Dumitrescu a pregătit nişte fructe în locul ei. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care tânără a părăsit competiţia.

image

Anei i s-a făcut rău din cauza căldurii, motiv pentru care a luat pauză pentru a se reface. “Anuşca nu mai poate, e o femeie însărcinată”, a spus Alexandru Hora.

image

Stresată, Maria Pop şi-a pierdut cuţitul cu care tăia legumele şi a început să înjure, reuşind să-şi deranjeze colegii. „Maria Pop are mai multe părţi proaste decât părţi bune. Am observat că bagă zâzanie în fiecare, e mai rea decât Nicoleta (casnica – n. r.)”, a spus Alexandru Hora despre manichiurista de 23 de ani. Tânăra a spus ulterior că ceilalţi concurenţi sunt invidioşi pe abilităţile ei. După această probă, ea a părăsit bucătăria MasterChef.

„Nu aveţi forţa de a vă descurca într-o băcătărie profesionistă, dar astăzi aţi învăţat multe, baftă multă şi gătiţi în continuare”, le-a spus Florin Dumitrescu celor două femei care şi-au pierdut şorţurile după ce au servit vedetele.

Ca şi în ediţiile anterioare, Maria Pop l-a criticat pe Nicuşor Coroamă pentru că deşi a spus că este un amator în bucătărie, de multe ori le-a dat clasă colegilor. Rareş Burducea a spus că băiatul de 19 ani învaţă în fiecare seară reţete din cărţile de specialitate. În schimb, Rareş, s-a plâns de Aida, care a ţipat la el, dar şi la Nicuşor, care mai apoi a înjurat-o. „Aida e un pic tra la la”, şi-a justificat el vocabularul. “E părerea lui, o femeie cu trei copii acasă nu cred că e tra la la. Tot ceea ce fac, gândesc de trei ori înainte să fac”, a explicat câştigătoarea.

image

Printre vedetele care au încercat preparatele concurenţilor s-au numărat Andreea şi Cabral Ibaka, Amalia Enache, Mircea Solcanu, George Vintilă, Victor Slav şi Bianca Drăguşanu care a gustat inclusiv desert, pentru că „nu în fiecare zi mănâncă de la asemenea experţi”. "Sosul de piper verde nu a fost chiar pe gustul meu”, a comentat fotomodelul.

Clienţii celebri au acordat note pentru preparate, influenţând decizia celor trei chefi.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite