FOTO Poveştile celor 24 de concurenţi din bucătăria „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi provin din domenii diferite, concurenţii au o pasiune comună.
Deşi provin din domenii diferite, concurenţii au o pasiune comună.

Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au o misiune grea: să-i supună la probe şi să-i înveţe arta culinară pe cei 24 de participanţi aspiranţi la titlul MasterChef. Unii gătesc exemplar, iar alţii fac greşeli banale, însă cei trei experţi din juriu îi vor departaja, pentru a înmâna cecul de 50.000 de euro celui mai bun bucătar. Cine sunt, de fapt, concurenţii?

Andreea Pojar
Are 27 de ani şi a început să-i placă să gătească după ce şi-a văzut bunica în bucătărie, de la ea învăţând şi informaţiile de bază. Inspirată şi motivată şi de cei pasionaţi de gătit, ea s-a specializat în asta culinară singură, în ultimii 5 ani, când a testat multe reţete. Îi place să prepare dulciuri, pentru că aşa simte că îi face fericiţi pe ceilalţi, iar visul ei este să aibă o cofetărie proprie. În viaţa de zi cu zi lucrează într-o companie multinaţională, dar crede că îşi poate exprima mai bine personalitatea în bucătărie şi, în special, prin dulciuri.

Andreea Pojar masterchef

Nicoleta Matea
Are 24 de ani şi este din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Actorie la o universitate particulară şi a lucrat la diverse proiecte de televiziune. Nicoleta recunoaşte că a început să găteasca relativ recent şi că niciodată nu urmează cu stricteţe reţetele. Găteşte în special preparate din bucătăria romanească şi din cea italiana, în funcţie de inspiraţie. Visul său cel mai mare este să devina o actriţă cât mai cunoscuta în România.

Nicoleta Matea masterchef

Ştefania Macau
Ştefania are 29 de ani şi este căsătorită din 2011. A învăţat să gătească singura şi îşi doreşte să ajungă un bucătar profesionist. Recunoaşte că s-a apucat serios de gătit abia după ce s-a căsătorit, mai mult de nevoie, însa treptat a descoperit că este pasionată de această artă, iar acum îşi propune să gătească cu gust şi rafinament. Cea mai haioasă întâmplare legată de bucătărie s-a petrecut în urmă cu trei ani, când a fost nevoită să gătească o cină în doi şi să impresioneze prin calităţile ei culinare, dar a încurcat uleiul cu ţuica.

stefania macau masterchef

Georgeta Jalba
Căsătorită şi mamă a doi copii, Georgeta sau Gina, cum îi spun apropiaţii, găteşte cu mare pasiune pentru familia sa. Până la vârsta de 40 de ani, şi-a deschis o firma de consultanţă juridică, în 2002, pe care a fost nevoită să o închidă, din cauza crizei. De atunci, îşi dedică timpul celor dragi. Tradiţia din familia sa este ca fiecare eveniment, oricat de mic ar fi, să se sărbătorească, motiv pentru care Georgeta şi găteşte. A descoperit arta culinară din copilărie, când îşi ajuta mama să cureţe cartofi, ceapă şi morcovi. Găteşte zilnic într-un mod cât mai sănătos şi îi învaţă pe vei mici să evite produsele de tip fast-food.

Georgeta Jalba masterchef

Rareş Burducea
De meserie analist IT, Rareş spune că primul contact cu bucătăria a avut loc în copilărie. La 8 ani a ajutat la gătirea unui ecler cu cremă de nes. Treptat, pasiunea sa a evoluat, căci îşi dorea să gătească tot ce vedea în restaurante. Acum prepară frecvent peşte, vită, pui şi testează noi preparate din bucătăriile lumii (Asia, Franţa şi Italia). Iubeşte ceea ce este gătit afară, la foc, iar bunica lui l-a învăţat să prepare cozonaci.

Rareş Burducea masterchef

Ana Rotaru
Are 23 de ani, este din Chişinău, însă locuieşte în Bucureşti. A învăţat să gătească urmărind reţete pe internet sau la televizor. A fost nevoita să deprindă acest obicei când s-a mutat în Capitală, la studii. Îi plac fructele de mare şi prepară midii de două ori pe săptămână. Este talentată şi la desen, dar crede că se poate schimba creativ prin produsele culinare. Ambiţia ei este să se întoarcă în Chişinău şi să prezinte o emisiune culinară. La preselecţiile emisiunii le-a mărturisit chefilor că este însărcinată. 

ana rotaru masterchef

Maria Secrieriu
La 24 de ani, Maria conduce împreună cu soţul ei o afarece: o spălătorie auto. Mama sa este românca, iar tatăl italian. Părinţii au divorţat, însă, când Maria era foarte mică, motiv pentru care nu şi-l mai aminteşte. A învăţat să gătească de la bunica sa, care şi acum o pofteşte la ea în bucătărie, iar de la bunic a preluat reţeta clătitelor pufoase. Este pasionată de drumeţii, fotografie, make-up, sport. Preparatele care îi ies foarte bine sunt papanaşii, checul în două culori şi vinetele cu maioneză. Dulciurile, însă, sunt preferatele ei şi mereu caută pe internet o reţetă nouă. Vrea să gătească pentru Pentru, primul câştigător „MasterChef“, şi să înveţe multe din participarea la acest show.

Maria Secrieriu masterchef

Traian Galleguillos
Are 38 de ani şi în prezent se ocupă de creşterea băieţelului său în vârstă de trei ani. Mama lui este româncă, iar pe tatăl său, de origine chiliană, l-a cunoscut cand avea 18 ani. A terminat o facultate cu profil economic, iar la 21 de ani a plecat din ţară şi a trăit în Germania, Spania, Grecia, Italia, Anglia, Chlie şi în Columbia. Din 2003 s-a întors în ţară. Prima sa reţetă, creată după sfaturile mamei, care era internată în spital, a fost o ciorbă de pui. După ceva timp, a început să-i placă să stea în bucătărie. Stilul său de mâncare este unul simplu şi uşor, iar din bucătăriile pe care le-a încercat a reprodus întotdeauna preparatele într-o variantă personală. 

Traian Galleguillos masterchef

Victor Nemeş
Este instructor moto şi pilot. Este căsătorit şi are doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia. De mic a visat numai motociclete şi maşini, motiv pentru care aproape toate hobby-urile lui sunt legate de viteză şi de adrenalină: kart, motociclism, surf. Are 35 de ani şi prima oară când a facut cunoştinţă cu bucătăria a fost în clasa a doua, când a pregătit o omletă cu slănina şi coajă de ou. Deşi e atras de viteză, bucătăria îl linişteşte şi îi permite să fie creativ. Nu foloseşte condimente din cutie pentru că nu au aceeaşi aromă ca cele naturale. Pentru el, „MasterChef“  este o provocare şi o dorinţă de a evolua la nivel gastronomic.

victor nemes masterchef

Mădălina Crăciun
A învăţat să gătească singură, experimentând. Mădălina crede că doar atunci când găteşte se poate exprima liber şi se poate detensiona. A urmat medicina, însă visează să ajungă un bucătar renumit în cele mai pretenţioase restaurante din lume. Este mândră de fiica ei, Maria, care a sustinut-o şi la preselecţiile emisiunii. A lucrat în SUA patru ani şi preferă combinaţiile ciudate de alimente, dar şi preparatele cât mai colorate din legume, cu carne. Găteşte frecvent preparate din bucătăria internaţională şi speră că la „MasterChef“ îi vor fi apreciate aptitudinile culinare.

Mădălina Crăciun masterchef

Bogdan Roman
Are 32 de ani şi se ocupă de design web. Este căsătorit şi găteşte de mulţi ani, primele experimente fiind pe la şase-şapte ani. Bazele culinare le-a deprins de la bunica sa şi de la celebra carte de bucate scrisă de Sanda Marin. Pentru el, bucătăria este o formă de arta pe care a cultivat-o singur din dorinţa de a descoperi şi de a îmbunătăţi gusturi şi arome noi. A gătit singur mâncare pentru 60-70 de persoane, când un prieten şi-a botezat copilul. Este pasionat de pescuit, baschet, drumeţii montane şi grătare în aer liber. Ambiţia sa este să devină un bucătar faimos şi să fie abordat pe strada de necunoscuţii care să îi ceară diverse sfaturi şi reţete.

Bogdan Roman masterchef

Mihai Toader
Bucătăria îl pasioneaza, dar îl şi relaxează. S-a apucat de gătit din timpul facultăţii, când şi-a pregătit singur de mâncare. Preferă stilul fusion, dulciurile (o dată pe săptămână) şi pastele. Condimentele preferate sunt verdeţurile, chimenul, paprika, piperul alb şi vinul. Are studii la ASE şi lucrează în marketing. Pentru el, „MasterChef“ este cel mai important concurs din viaţa sa, un vis aproape devenit realitate.

mihai toader masterchef

Ioana Tecsa
Este specialist  IT şi are 29 de ani. Locuieşte şi munceşte în Cehia de aproape doi ani, însă a venit în ţară doar pentru concursul „MasterChef“. Pasiunea pentru gătit a moştenit-o de la mama sa, care a fost bucătăreasă. În grupul ei de prieteni e singura  cu această pasiune şi de multe ori le dă celorlalţi sfaturi. Îi place să prepare ciorbă de burtă şi mâncare tradiţională, atunci când i se face dor de ţară. Are o slăbiciune pentru torturi şi crede că fiecare prăjitură de acest fel exprimă o poveste, prin decorurile pe care ea le realizează.

image

Nicuşor Coroamă
Are 19 ani şi locuieşte în comuna Vicovu se Jos, din judeţul Suceava, împreună cu părinţii, fratele, sora şi străbunica. Nicuşor îşi ajută părinţii de la 10 ani. Prima data a început să taie miei, după cum l-a învăţat tatăl lui, cu care merge de două ori pe săptămână la piaţă, pentru a vinde lactate. La inceput i-a fost greu, dar în timp şi-a dat seama că din asta câştigă bani pentru a supravieţui. Nicuşor şi-ar dori să îşi facă o stână turistică la ferma de oi, unde să-şi întâmpine oaspeţii cu bucate româneşti. S-a apucat de gătit, pentru a o ajuta pe mama sa, dar i-ar plăcea să înveţe să pregătească şi meniuri din alte bucătării ale lumii. 

Nicuşor Coroamă masterchef

Razvan Oana
Are 28 de ani şi este din Sulina, iar pasiunile lui sunt pescuitul, plimbările cu barca şi bucătăria. Cand era mic nu mânca hrana preparată de mama sa şi voia mereu altceva, motiv pentru care a dorit să experimenteze gusturi noi. A deprins arta culinară de la bunica şi de la mama, dar şi de la emisiunile de profil şi crede că cel mai bun preparat al său este ciorba de peşte. Pentru el, „MasterChef“ este o experienţă de viaţă, însă şi o curiozitate de a afla dacă mâncarea sa este apreciată.

Razvan Oana masterchef

Maria Pop
Are 23 de ani, este căsătorită şi are gemeni. Este studentă, manichiuristă şi găteşte din pasiune. Este independentă financiar de la 15 ani, când a plecat de acasă pentru un trai mai bun. I-ar plăcea să fie bucătăreasă şi să aibă propriul restaurant. Pasiunea pentru gătit şi-a descoperit-o la 14 ani, la început din necesitate, dar apoi, treptat, pentru că soţului îi plăceau mâncărurile. A învăţat să gătească şi din bucătăria ungurească, pentru că soţul ei este jumătate maghiar.

Maria Pop masterchef

Alexandru Hora
Este din Oradea şi provine dintr-o familie numeroasă, fiind al patrulea din cinci fraţi. A avut o copilărie grea, iar în urma unui accident a făcut o comoţie cerebrală şi o semipareză facială. În 2004 s-a născut fetiţa sa, acela fiind un moment-cheie din viaţa sa. A lucrat în străinătate, unde a încercat mai multe meserii, cu toate că nu a avut calificare pentru ele. Dintre toate, gătitul a rămas prioritar. Pentru el, „MasterChef“ este un vis pe care vrea să-l împlinească, pentru a se specializa în domeniu.

Alexandru Hora masterchef

Georgeo Andrei
A descoperit arta culinară de la o vârstă fragedă, pe când stătea cu mama în bucătărie şi îşi scria temele. Este din Timişoara, are doi copii şi este căsătorit. A muncit ca ospătar, de unde a deprins câteva trucuri. Pentru el, cea mai importantă cameră din casă este bucătăria, zona în care găteşte, se relaxează şi se refugiază. Visul său este să devină critic culinar şi creator în arta culinară din România. 

Georgeo Andrei masterchef

Vlad Mureşan
Cu toate că nu a mai gătit la nivel profesionist, „MasterChef“ este o provocare. Şi-a descoperit pasiunea pentru gătit, stând singur, iar atunci când prepară diverse platouri foloseşte vin. Îi place să gătească hrană tradiţională, pentru prieteni, dar ar vrea să cunoască şi tradiţiile altor popoare.

Vlad Mureşan masterchef

Aida Parascan
S-a apucat de gătit pe la 14-15 ani, de nevoie, pentru că părinţii lucrau şi ea rămânea singură, cu fraţii mai mici, de care trebuia să aibă grijă. Îi place să mănânce sănătos şi găteşte numai cu ingrediente naturale. Este din Buzau, dar s-a stabilit în Italia. Eare trei copii cărora le găteşte foarte des, fără să le dea, însă, şi produse din comerţ. A lucrat ca ospătar, iar „MasterChef“ este un pas înainte, în domeniul gastronomiei.

Aida Parascan masterchef

Ionut Iancu
Are 24 de ani, este pasionat de gătit şi de pescuit. Este student în ultimul an la Facultatea de Management de la ASE. A început să gătească de mic, pentru că nu avea cine să-i prepare hrana, iar părinţii erau plecaţi la muncă. Pentru prima oară a gătit ouă prăjite, iar apoi a continuat cu lapte cu griş, cremă de vanilie cu ou, lapte şi făină. Au urmat pizza, legume la cuptor şi preparate mai sofisticate. Crede că un motiv pentru care ar trebui să gătim este acela că o mare parte din produsele pe care le cumpărăm din supermarket-uri  conţin foarte mulţi conservanţi, potenţatori de arome, săruri şi alte elemente chimice.

Ionut Iancu masterchef

Pham Hoang Nhat (Nini)
Are 22 de ani şi este din Vietnam. Locuieşte în Bucuresti de patru ani şi este student masterand, în primul an, la ASE. S-a hotărât să plece din ţara natală, iar decizia a coincis cu pierderea unei prietene foarte dragi. Părinţii au ales această ţară pentru că Nini are deja o matuşă în România. A venit la „MasterChef“ pentru că îi place mult să gătească şi vrea să dovedească asta. Şi-a descoperit acest hobby încă din copilărie, dar găteşte cu seriozitate de trei ani. A învăţat singur să prepare diverse platouri, furându-i mamei ingredientele din bucătărie. Cea mai mare realizare a lui este prima supă pe care a făcut-o când eram mic, pentru că datorită ei şi-a dat seama ce îi place să facă în viaţă: să gătească.

Pham Hoang Nhat (Nini) masterchef

Laura Arnold
Este din Sibiu, are 43 de ani şi găteşte de la vârsta de 15 ani. A început să prepare diverse bucate de nevoie, din curiozitate şi din plăcere, urmând sfaturile mamei şi propunerile din cărţile de bucătărie. Prietenii eu au îndemnat-o să-şi deschidă un restaurant, iar datorită pasiunii a ajuns în mai multe ţări, unde s-a specializat. Acum doi ani s-a recăsătorit cu Yu-Hsuan Lin, un tânăr muzician, cetăţean taiwanez. Spune că are o memorie asociativă a ingredientelor şi a gustului lor şi o intuiţie unică a combinaţiilor.

Laura Arnold masterchef

Ioan Diţă
Are 47 de ani şi este merceolog. Este căsătorit şi are doi copii şi, pe lângă gătit, mai este pasionat de apicultură şi de pescuit. Găteşte de câte ori are ocazia, dar şi atunci cand vrea să pună ceva deosebit pe masă. S-a specializat în bucătăria tradiţională, dar şi în preparatele exotice, chinezeşti şi macedonene. Şi-a dat seama că gătitul este o meserie de viitor atunci când a preparat o ciorbă de peşte, iar cei care au mâncat i-au spus că este mai bună decât cea făcută de pescarii din Delta Dunării.

Ioan Diţă masterchef
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite