EVZ și Capital acuză un linșaj mediatic la Realitatea Plus: Scopul acestui atac violent este şantajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Andronic, patronul EVZ și Capital, a fost atacat din punct de vedere personal și profesional de către postul de televiziune Realitatea Plus. Cele două publicații au cer ca Consiliul Național al Audiovizualului să analizeze emisiunea care l-a vizat pe Andronic, potrivit Pagina de Media.

Dan Andronic FOTO: Inquam Photos
Dan Andronic FOTO: Inquam Photos

„Conducerea şi jurnaliştii din redacţiile Evenimentul zilei şi Capital cer public Consiliului Naţional al Audiovizualului să se sesizeze, să aplice legea în cazul Realitatea Plus şi a postului de radio Gold FM, au încredere în instanţele de judecată care vor tranşa acest litigiu comercial, în baza unor documente, nu a unor minciuni şi calomnii difuzate public”, se arată în comunicatul EVZ și Capital, potrivit Pagina de Media.

„Scopul acestui atac mediatic violent este şantajul. Se încearcă preluarea publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital de către Maricel Păcuraru şi grupul din jurul lui, şi punerea justiţiei sub presiune”, au transmis reprezentanţii redacţiilor EVZ şi Capital într-un comunicat publicat duminică, potrivit sursei citate.

O emisiune a postului de televiziune Realitatea Plus l-a avut ca subiect principal pe patronul EVZ și Capital, despre care Cosmin Gușă, unul dintre invitații emisiunii, a afirmat că este un om al serviciilor.

Pe timpul emisiunii au rulat mai multe titluri, potrivit Pagina de Media, cum ar fi: Andronic, condamnare într-un dosar cu retrocedări ilegale; Cum a fost lăsată Vîntu fără soţie de omul său de încredere; Andronic, nuntă pe Coasta de Azur cu zeci de politicieni; Nașul lui Andronic, cel mai controversat politician din istorie; Dan Andronic,  jurnalist infractor, condamnat definitiv; Dan Andronic, combinagiu în toate regimurile politice sau Dan Andronic, nepot de general securist, adjunct la SIE.

„Realizatorii acelei emisiuni au pregătit din timp scenariul denigrator, la care au fost invitaţi să participe Cosmin Guşă, partenerul lui Maricel Păcuraru, Gheorghe Piperea, avocatul lui Maricel Păcuraru în dosarele civile în care e implicat şi Marian Vanghelie, partener de afaceri cu Maricel Păcuraru. S-au folosit texte calomnioase despre Dan Andronic şi s-a insistat pe ideea că titlurile celor două branduri nu ar aparţine acestuia. Un neadevăr care a fost susţinut de Maricel Păcuraru încă de acum un an, când a susţinut, în mod fals, că a cumpărat o creanţă”, se arată în comunicatul EVZ, potrivit sursei citate. 

De asemenea, în comunicatul celor două redacții se subliniază faptul că „se  încearcă preluarea publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital de către Maricel Păcuraru şi grupul din jurul lui, şi punerea justiţiei sub presiune”.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite