Documentare de ştiinţă interesante în seara aceasta la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentare de ştiinţă
Documentare de ştiinţă

În seara aceasta vor fi câteva documentare de ştiinţă interesante pentru cei care vor să se relaxeze în faţa micului ecran. Iată câteva recomandări din program TV de azi.

Documentare de ştiinţă. Misiunea Pluto. National Geographic. 22:00. Sonda spaţială New Horizons se îndreaptă spre Pluto, ultimul teritoriu neexplorat din sistemul solar, revoluţionând ceea ce ştim despre planete.

Documentare de ştiinţă. Coliziuni cosmice. Discovery Science. 21:15. Chiar în acest moment, meteoriţi şi asteroizi masivi orbitează periculos de aproape de Pământ. Oamenii de ştiinţă consideră că nu se pune întrebarea dacă ne vor lovi vreodată - ci când anume se va întâmpla asta. 

Ce fel de pagube ar putea produce? Ce am putea face ca să oprim un asteroid care se îndreaptă către noi sau ca să împiedicăm viitoare obiecte aflate în apropierea Pământului să vizeze această ţintă? 

Urmărim un program fascinant, care investighează Pământul, galaxiile şi întregul sistem solar, dezvăluind tot ce e de ştiut despre coliziunea dintre un meteorit şi planeta noastră sau cum se pregătesc oamenii de ştiinţă pentru următorul atac împotriva Pământului. Călătorim apoi în spaţiu pentru a examina cum a fost creată Luna în urma unei asemenea coliziuni, iar în final studiem diverse alte bătălii cosmice care se poartă între corpuri cereşti, pentru a ne face o imagine mai clară asupra galaxiilor.

Documentare de ştiinţă. „Cum funcţionează Universul”, pe Discovery Science

Documentare de ştiinţă. Natura invizibilă. Viasat Nature. 18:20. Plantele au fost fotografiate cu microscoape cu electroni de multe ori, dar niciodată nu au fost filmate folosind tehnici de mărire atât de puternice ca acestea. Acest serial ne încurajează să schimbăm optica pentru a înţelege logica darwiniană a supravieţuirii lor, a adaptării şi evoluţiei acestora. 

Acum, putem în sfârşit vedea cum aceste aparent pasive forme de viaţă se adaptează mereu. La fel de complexe pe cât sunt de fascinante, aceste organisme sunt esenţiale pentru menţinerea vieţii pe Pământ, iar oamenii de ştiinţă demonstrează cum omul se străduieşte să dezlege mai multe dintre misterele plantelor şi să se folosească de calităţile lor.

Documentare de ştiinţă. Cum funcţionează Universul. Discovery Science. 22:00. Ce evenimente dramatice s-au produs în prima secundă după Big Bang? Cum au apărut Jupiter şi Saturn, aceşti giganţi formaţi din gaze? Ce condiţii şi evenimente ar putea provoca dispariţia rasei umane? Cum s-a format Soarele - steaua sistemului nostru solar? Cum s-ar putea produce şi cum ar arăta sfârşitul Universului? 

Combinând opinii experte cu imagini extraordinare, generate pe computer, fascinanta serie "Cum funcţionează Universul" apelează la astronomia modernă pentru a dezvălui mecanismele interne ale spaţiului cosmic.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite