Digi24 va difuza documentarul „The Romanians are coming“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentarul  „Vin românii / The Romanians are coming“ va fi difuzat de Digi24 FOTO Digi24
Documentarul  „Vin românii / The Romanians are coming“ va fi difuzat de Digi24 FOTO Digi24

Documentarul „Vin românii / The Romanians are coming“, produs şi difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4, va putea fi urmărit, începând de sâmbătă, 23 mai, de la ora 21.00, la „Digipedia“, emisiunea prezentată de Emil Hurezeanu la Digi24.

Documentarul „Vin românii / The Romanians are coming“ spune poveştile românilor ajunşi în Marea Britanie. Personajele principale ale serialului-documentar sunt rromii care trăiesc într-o sărăcie extremă în România şi românii care fac parte din clasa de mijloc a imigranţilor din Regatul Unit.

Primele două episoade ale serialului-documentar „Vin românii / The Romanians are coming“ vor fi difuzate pe Digi24 sâmbătă, 23 mai, de la ora 21.00, în cadrul emisiunii „Digipedia“.

„Vin românii / The Romanians are coming“, un serial „neconvingător“

Serialul de la Channel 4 a stârnit proteste în comunităţile de români din Marea Britanie, mulţi dintre ei acuzându-i pe jurnaliştii britanici de faptul că sunt părtinitori şi că s-au concentrat doar pe aspectele negative ale migraţiei.

La momentul difuzării documentarului în Marea Britanie, publicaţia „The Guardian“ îl descria drept „echilibrat“. Pe de altă parte, editorii de la „The Telegraph“ l-au catalogat ca find mai degrabă „neconvingător“.

Românii din Marea Britanie, „profund umiliţi“

Reacţiile comunităţilor şi ale oficialilor români din Marea Britanie nu au întârziat să apară. Astfel, românii stabiliţi în Bristol (Anglia) au spus, prin vocea consulului Răzvan Constantinescu, că se simt „profund umiliţi“ de acest documentar.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, i-a trimis ambasadorului Marii Britanii de la Bucureşti o scrisoare prin care şi-a exprimat regretul faţă de reluarea unor „clişee incorecte“ prin modul „distorsionat şi părtinitor“ în care a fost prezentată comunitatea românească din Regatul Unit.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite