Creatorii satirei Netflix în care Iisus este gay, atacaţi cu cocktailuri Molotov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„The First Temptation of Christ“ este regizat de Rodrigo Van Der Put FOTO Netflix
„The First Temptation of Christ“ este regizat de Rodrigo Van Der Put FOTO Netflix

În ajunul Crăciunului, sediul din Rio de Janeiro al companiei care a produs satira „The First Temptation of Christ“ pentru Netflix, în care Iisus este homosexual, a fost atacat cu cocktailuri Molotov, iar acum poliţia braziliană investighează cazul.

Sediul Porta dos Fundos din Rio de Janeiro a fost atacat după ce compania a lansat un film în care Iisus este portretizat ca fiind gay. Nicio persoană nu a fost rănită şi nici pagube nu au fost produse, un paznic reuşind să stingă focul, potrivit presei locale citate de News.ro.

„The First Temptation of Christ/ A Primeira Tentação de Cristo“, un program umoristic de 46 de minute în care Iisus îşi duce acasă iubitul, pe Orlando, pentru a-l prezenta Sfintei Familii, a stârnit controverse încă dinainte de lansarea pe Netflix. 

Peste 2,3 milioane de oameni au semnat o petiţie prin care cereau înlăturarea lui de pe platformă pe motiv că este jignitor la adresa creştinilor, iar realizatorii au fost acuzaţi de blasfemie. 

Porta dos Fundos, care a câştigat un premiul Emmy pentru programul special de Crăciun de anul trecut, „The Last Hangover“, în care Iisus şi discopolii erau prezentaţi după o noapte de petrecere, a transmis pe Twitter: „Vom merge mai departe, mai uniţi, mai puternici, mai inspiraţi şi încrezători că ţara va supravieţui acestei furtuni de ură şi că dragostea va triumfa alături de libertatea de exprimare“.

Porta dos Fundos a predat autorităţilor înregistrările făcute de camerele de supraveghere în timpul atacului, iar poliţia anchetează cazul. Un videoclip care a fost partajat online arată că în spatele atacului a stat un grup religios de extremă dreaptă, intitulat Popular Nationalist Insurgency Command of the Large Brazilian Integralist Family. Videoclipul, în care producătorii şi Netflix sunt acuzaţi de blasfemie, a fost difuzat la o zi după atacul de la sediul Porta dos Fundos.

Brazilia găzduieşte cea mai mare comunitate catolică din lume, dar şi o comunitate evenghelică în expansiune, care are influenţă politică. Fiul preşedintelui Jair Bolsonaro, care s-a declarat încă din campania electorală un „mândru“ homofob, a scris pe Twitter că producţia Porta dos Fundos este „un gunoi“ şi că cineaştii „nu reprezintă societatea braziliană“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite