CNA avertizează televiziunile cu privire la cazul „Denisa manelista“: ce sancţiune va fi propusă pentru posturile care vor mai dezbate subiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) avertizează toţi radiodifuzorii că sunt obligaţi să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului în cazul cântăreţei Denisa Emilia Răducu, a cărei boala a fost intens dezbătută pe micile ecrane în ultima perioadă. Mai mult, unul dintre membrii forului ameninţă că va propune amenda maximă pentru posturile care vor aborda din nou acest subiect.

CNA a trimis un comunicat de presă tuturor radiodifuzorilor în care le reaminteşte obligaţia de a respecta „drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine“, pe fondul subiectului bolii de care suferă Denisa Emilia Răducu, cunoscută drept „Denisa manelista“, scrie Paginademedia.ro.

Decizia forului audiovizual vine după ce artista a notificat toţi radiodifuzorii, dar şi CNA că interzice orice discuţii referitoare la starea ei de sănătate sau la viaţa privată.

Mai mult decât atât, membrul CNA Monica Gubernat a avertizat că următorul post de televiziune care va aborda acest subiect va fi propus pentru amenda maximă de 200.000 de lei. „Vă anunţ că mă autosesizez, vreau monitorizare o săptămână pe acest subiect şi, dacă îl mai vedem, o să propun amenzi maxime. Cu medici, cu fişe, cu preoţi, nu se poate, este un dezmăţ total, în condiţiile în care acest om a făcut o solicitare să fie lăsată în pace“, a declarat Gubernat, citată de Paginademedia.ro.

Posturile numite, în principal, de Monica Gubernat pentru monitorizare sunt Antena 1, Antena Stars, Kanal D şi Pro TV.

 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite