CNA a retras licenţa audiovizuală a postului Money.ro TV. Televiziunea urmează să fie închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televiziunea şi-a întrerupt emisia mai mult de 96 de ore şi nu
a notificat Consiliul FOTO paginademedia.ro
Televiziunea şi-a întrerupt emisia mai mult de 96 de ore şi nu a notificat Consiliul FOTO paginademedia.ro

Money.ro TV îşi va înceta activitate după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să retragă licenţa audiovizuală a postului, ca urmare a faptului că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica acest lucru Consiliului.

CNA a decis retragerea licenţei Money.ro TV, post lansat de Sorin Freciu în 2012, deoarece postul nu mai era funcţional, fapt descoperit în urma inspecţiei reprezentanţilor CNA, scrie paginademedia.ro.

Vizita inspectorilor a venit în urma unor sesizări a angajaţilor televiziunii. În urma controlului din data de 27 iunie, s-a constatat faptul că „toate spaţiile erau închise, fără personal de specialitate aferent“. La 23 iulie s-a efectuat un nou control la postul cu sediul în Casa Presei Libere care arată că serviciul de programe nu funcţiona. „Conform contabilului societăţii, tot personalul era plecat în concediu de odihnă. Activitatea era întreruptă din cauza problemelor financiare. Din aceleaşi motive financiare, studiourile şi redacţiile nu sunt alimentate cu energie electrică“, se mai arată în raportul din teren, citat de paginademedia.ro.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor CNA, televiziunea şi-a întrerupt emisia mai mult de 96 de ore şi nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care şi-a încetat emisia, arată şi Mediafax.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului“.

Propunerea de retragere a licenţei a fost făcută de Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi aprobată cu nouă voturi pentru şi unul împotrivă.

Postul a fost preluat recent de Cozmin Guşă şi de Maricel Păcuraru, acţionari majoritari la Realitatea TV. Televiziunea Money.ro TV, controlată de Sorin Freciu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Realitatea Media SA, este diferită de postul The Money Channel, deţinut de Realitatea Media SA.

Televiziunea Money.ro TV a fost lansată în octombrie 2012. Sorin Freciu a primit pe 11 octombrie 2012, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea cu profil economic Money.ro TV, pe o licenţă pe care o deţinea din luna iulie a aceluiaşi an, la noul post lucrând întreaga echipă care, până la momentul respectiv, realizase programele pentru postul The Money Channel, operat de Realitatea Media.

Freciu a preluat managementul The Money Channel în perioada disensiunilor apărute între Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea Media, şi Sebastian Ghiţă, fost manager al Realitatea Media, care ulterior şi-a lansat propria televiziune, România TV (RTV), la care lucrează şi o parte din fosta echipă a Realitatea TV.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite