Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA în dosarul privind vânzarea Realitatea TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vintu, audiat în dosarul privind vânzarea Realitatea TV FOTO Adevărul
Sorin Ovidiu Vintu, audiat în dosarul privind vânzarea Realitatea TV FOTO Adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privind vânzarea acţiunilor postului Realitatea TV.

La intrarea în sediul DNA, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu nu a făcut declaraţii presei. 

În acest dosar, Vîntu a mai fost audiat ca martor pe 5 august.

De asemenea, pe 13 august, a mai fost audiat şi Cozmin Guşă, el spunând că a dat declaraţii în calitate de martor şi a vorbit cu procurorii despre Codruţ Marta, Elan Schwartzenberg, Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă.

Cozmin Guşă declara că acest caz este desprins din cel în care este cercetată dispariţia lui Codruţ Marta, astfel că, implicit, a fost întrebat de anchetatori care a fost rolul acestuia în Realitatea Media. 

El a spus că, la un moment dat, Codruţ Marta a deţinut o funcţie de administrator al unei componente a grupului, respectiv agenţia de presă Newsin, declaraţiile pe care le-a dat fiind despre vizitele lui Marta la această publicaţie.

Întrebat ce a declarat despre contribuţia lui Elan Schwartzenberg, Guşă a spus că nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din ţară. El a precizat că oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, după ce a acesta ar fi încercat să înstrăineze mărcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

„Din iulie 2012 nu l-am mai văzut. Probabil că l-am văzut ultima dată prin luna mai, când ne-am supărat după ce a încercat să înstrăineze mărcile Realitatea la o firmă din Marea Britanie, detaliu pe care l-am furnizat. Noi am intrat imediat atunci, în calitate de acţionari minoritari, în coordonarea grupului Realitatea. E un dosar vast. Eu am fost întrebat privind implicările posibile de la Realitatea Media. Elan Schwartzenberg, după cum bine ştiţi, nu s-a mai întors în ţară din iulie 2012”, a arătat Guşă.

Guşă a mai spus că a fost întrebat şi despre legăturile sale cu Sorin Ovidiu Vîntu, arătând că le-a întrerupt în primăvara lui 2010, din iniţiativa sa, acesta fiind şi motivul pentru care nu a dorit să comenteze „prostiile spuse de un fost prieten”.

Întrebat ce a declarat despre Sebastian Ghiţă, Guşă a spus că nu au fost multe discuţii despre acesta cu procurorii.

Şi fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ioana, a fost audiată la DNA, pe 2 august, tot în calitate de martor.

Surse judiciare au declarat atunci că Ioana Vîntu a fost întrebată de procurori în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media după ce Elan Schwartzenberg a ieşit din acţionariatul trustului.

Totodată, anchetatorii verifică şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.

În acest dosar, se fac cercetări prealabile, nefiind nimeni urmărit penal, au mai arătat sursele citate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite