CNA a aprobat noile grile ale TVR şi i-a transmis noii şefe a SRTv, Irina Radu, tot sprijinul său

0
0
Grilele de toamnă ale
TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi ale studiourilor teritoriale ale SRTv au fost
aprobate de CNA FOTO Sanda Vişan
Grilele de toamnă ale TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi ale studiourilor teritoriale ale SRTv au fost aprobate de CNA FOTO Sanda Vişan

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat grilele de toamnă ale TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi ale studiourilor teritoriale ale SRTv, în timp ce membrul CNA Monica Gubernat, preşedintele şedinţei de marţi, i-a transmis directorului general intermar al TVR, Irina Radu, tot sprijinul Consiliului, arată Mediafax.

La şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au fost prezenţi Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, Mircea Neacşa, directorul TVR 3, Răzvan Nicolescu, producător executiv TVR 2, şi Nic Voican, reprezentantul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) în relaţia cu CNA.

În ceea ce priveşte TVR 1, Gabriel Gherghescu a spus că grila de toamnă a principalei televiziuni din portofoliul SRTv este construită astfel încât să includă „câteva emisiuni şi domenii care să deschidă mult mai larg emisiunile noastre şi către o audienţă de un interes mult mai lărgit, către mai multe domenii“.

Potrivit prezentării făcute de Gherghescu, TVR 1 va contina să difuzeze emisiunile consacrate, unele dintre acestea fiind reaşezate în grilă.

De la ora 18:00, în timpul săptămânii, TVR 1 va difuza o linie de talk show-uri care se apropie mai în amănunt de agenda cetăţeanului, iar de la ora 19:00, de luni până vineri, va fi difuzat un talk show pe diverse teme, politic, social, economic, cultural. Acesta va fi urmat de principala ediţie de ştiri a TVR 1 şi emisiunile „Vorbeşte liber“ şi „Starea naţiei“.

La capitolul filme, Televiziunea Română este deficitară, întrucât nu s-au mai achiziţionat astfel de producţii, a spus Gherghescu.

„Sâmbăta şi duminica nu vor fi mari modificări“, a mai spus Gabriel Gherghescu, precizând că şi în acest caz vor continua să fie difuzate emisiunile consacrate.

„Noutate este transmiterea unui meci de fotbal, duminica, din Liga 1“, a adăugat acesta.

În cazul TVR 2, potrivit lui Răzvan Nicolescu, în timpul zilei şi în prime time se vor menţine brandurile consacrate, între care „D’ale lu’ Mitică“, „Telecinemateca“, vineri - o emisiune de publicistică şi emisiunea „Arte, carte şi capricii“. „Emisiunile informative au rămas la fel“, a mai spus Nicolescu, precizând că duminica va fi dedicată filmului românesc, iar sâmbăta va fi dedicată unei zone de documentar.

În ceea ce priveşte TVR 3, Mircea Neacşa a enumerat emisiunile „Fără prejudecăţi“, dedicată persoanelor cu dizabilităţi, şi „Călătorii interioare“, cu subiecte psihologice.

La Bucureşti, TVR 3 va miza pe valorificarea patrimoniului arhivistic şi va reîncepe difuzarea întregii serii „Remix“.

După prezentarea grilelor de programe, membrul CNA Monica Gubernat, care a condus şedinţa de marţi a Consiliului, le-a spus reprezentanţilor TVR: „Trasmiteţi-i doamnei preşedinte- director interimar tot sprijinul nostru, cel puţin al meu cu siguranţă, dar sunt convinsă că şi al colegilor mei“.

Ulterior, CNA a decis cu unanimitate de voturi modificarea structurii de programe a TVR, în acord cu noile grile de toamnă.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care a fost condus de preşedintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014.

În aceeaşi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu în funcţia de director general interimar al TVR, cu 231 voturi „pentru“ şi doar 3 voturi „împotrivă“, în condiţiile în care PNL nu a participat la vot. Înainte de preluarea conducerii Televiziunii Române, Irina Radu a fost director de programe al TVR.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri