Cine este Doina Gradea, validată ca director general interimar al TVR: susţinută de PSD şi fostă asistentă a lui Adrian Sârbu

0
0
Doina Gradea FOTO Business Magazin
Doina Gradea FOTO Business Magazin

Doina Gradea a fost validată în unanimitate de comisiile de cultură ale Parlamentului pentru postul de director general interimar al televiziunii publice, după ce Irina Radu a fost demisă.

Doina Gradea, până acum membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române la numirea PSD, a fost validată, cu majoritate de voturi, de către Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, în funcţia de preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, după demiterea Irinei Radu, scrie News.ro.

Cine este Doinea Gradea

Doina Gradea, care a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, a ajuns să lucreze pentru Mediafax, ca reporter, în anul 1992, fiind recomandată de Andrei Boncea. Un an mai târziu, a devenit editorul general adjunct al agenţiei de ştiri.  

Doi ani mai târziu, aceasta devenea secretar general de redacţie la Canalul de Ştiri – cel care urma să devină Pro TV – fără a şti ce înseamnă televiziunea, după cum însuşi mărturiseşte. Gradea îşi aminteşte că Andreea Esca, pe care o descrie drept „un om remarcabil“, a venit tot atunci şi îi învăţa pe angajaţii lui Sârbu să facă ştiri de televiziune, întrucât făcuse cursuri la CNN. 

Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro şi pe canalele Pro TV

„Din august 1995 am început să lucrez cu Adrian Sârbu ca asistentă personală. El se pregătea pentru Pro TV. Ştia mai multe decât noi, cei din jurul lui, ştia cam ce avea să urmeze. Noi habar nu aveam. Mai bine că nu am ştiut că poate ne speriam şi fugeam“, povestea Doina Gradea. 

Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV Internaţional. În 2014, a fost concediată de la conducerea postului, măsură pe care a contestat-o în instanţă. Gradea a pierdut, însă, procesul definitiv. 

„În anul 2004 am ales să mă ocup de un proiect foarte special, Pro Tv Internaţional, pe care l-am condus până în 2014. În cei 10 ani cât m-am ocupat de Pro Tv Internaţional, un canal început de la zero, acesta a devenit canalul etnic numărul 2 din Europa după Rusia. Anul trecut, am fost numită membru titular în CA, unde am fost până astăzi şi m-am ocupat şi de proiectul canalului de sport, de proiecte online. (...) Am vrut să întorc tot ce am primit ca experienţă şi vreau să contribui la ridicarea SRTv prin experienţa pe care am dobândit-o. (...) Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi făcute foarte multe lucruri până la desemnarea unui CA, dar cred că pot, împreună cu colegii, să contribuim la folosirea mai eficientă, optimă a resurselor de care beneficiază SRTv“, a declarat Doina Gradea, la audieri, precizând că a fost şi vicepreşedinte al Fundaţiei Pro.

În ianuarie 2016, Doina Gradea a început colaborarea cu Ştirile TVR, fiind consilier. Două luni mai târziu, în martie 2016, ea a fost propusă de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR.

„Ne dorim ca Televiziunea Română să revină acolo unde i-a fost locul“

„Aşteptările noastre nu sunt deloc mici. Ne dorim ca Televiziunea Română să revină acolo unde i-a fost locul, la o audienţă rezonabilă. (...) Am speranţa că mandatul dvs. de interimar va duce TVR-ul pe un făgaş de normalitate“, a menţionat Radu Preda, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, potrivit Agerpres.

Şi preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a arătat că, în opinia sa, Doina Gradea este o profesionistă, iar aceasta va trebui să stopeze, printre altele, pierderile financiare cu care se confruntă instituţia.

„Înţeleg că SRTv, de la începutul anului până astăzi, are o datorie de 40 şi ceva de milioane de lei. (...) Dacă nu veţi stopa aceste scurgeri de bani s-ar putea să asistăm la o situaţia nedorită de noi. (...) S-ar putea ca dvs să fiţi pusă în situaţia să luaţi nişte decizii nu tocmai populare. (...) Suntem puşi în situaţia în care pe picior, pe repede înainte, luăm decizii în legătură cu o instituţie foarte importantă a statului român“, a spus Ştirbu.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite