„Bake Off România“: reinventarea clasicei amandine şi ciocolata, bătăi de cap pentru concurenţi. Cine a fost eliminat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ediţia de aseară a emisiunii „Bake Off“ concurenţii au fost puşi să-şi dovedească priceperea în mânuirea ciocolatei, episodul aducând o nouă eliminare.

Ediţia „Bake Off România“ de aseară a adus în faţa telespectatorilor reţete savuroase pe bază de ciocolată, cei nouă concurenţi fiind provocaţi să-şi dovedească creativitatea, tehnica şi măiestria în bucătărie.  

Bake Off România: Caviarul de zmeură, recreat cu ajutorul celei mai spectaculoase tehnici

Proba de semnătură le-a oferit concurenţilor libertatea creativă de a pregăti orice desert doresc ei pe bază de ciocolată, care să uimească juriul. Greşelile nu au mai fost trecute uşor cu vederea de Alex Stan, Simona Pope şi Tudor Constantinescu. Tartă cu ciocolată şi zmeură, torturi de ciocolată, molleux au chocolat cu aromă de cimbrişor sau chiar caviar de zmeură, toate au fost pregătite cu atenţie pentru a merge mai departe în competiţie. 

Robert a reuşit să impresioneze juriul folosind una dintre cele mai spectaculoase tehnici din bucătăria moleculară, sferificarea, pentru a crea caviarul de zmeură. Pe de altă parte, Irina, cea care a câştigat insigna „cofetarul săptămânii“ ediţia trecută, a reuşit să dezamăgească juriul la această probă, iar privirea lui Alex a intimidat-o până la lacrimi. „Mi-ai zis că sunt tot timpul nemulţumit. Ce ar trebui să mă mulţumească de aici?“, i-a spus el. Cei care au reuşit să se remarce la această probă au fost Robert, Daniel şi Mihaela. 

image

Bake Off România: Tortul format din blat şi trei straturi de mousse

Proba tehnică a fost oferită de Simona, care a ales să le testeze concurenţilor îndemânarea cu un tort format din blat şi trei straturi de mousse: ciocolată neagră, cu lapte şi albă. „Cea mai complicată este stratificarea mousse-ului. După fiecare strat trebuie introdus tortul la congelator. Eu abia aştept să jurizăm“, le-a spus Simona concurenţilor. La această probă, toţi concurenţii trebuie să livreze acelaşi produs, iar presiunea a început să crească din ce în ce mai mult la mesele de lucru. Temperarea ciocolatei a creat panică între concurenţi: „Gata, am pierdut-o, a ajuns la 70 de grade, nu mai am ce sa îi fac.“ Lucrul contra timp i-a făcut pe concurenţi să lase formele pe torturi, însă la nivel de aspect, aproape toţi au reuşit să prezinte un produs bun. Pe primele trei locuri s-au clasat Irina, Daniel şi Erika.  

image

Membrii juriului nu au mai fost la fel de îngăduitori ca în ediţiile precedente FOTO Pro TV

Bake Off România: Iulia Vântur i-a făcut să plângă pe concurenţi

Proba de creativitate a fost una plină de emoţii şi lacrimi de dor, după ce Iulia Vântur le-a adus concurenţilor fotografii cu cei dragi şi gânduri bune de acasă. Cu încurajările proaspete în minte, cei nouă au avut de preparat un desert pentru cei pe care îi iubesc. 

image

Iulia Vântur a fost invitatul special al emisiunii FOTO Pro TV

Pe mesele de lucru au început să apară deserturi uimitoare, însă şi o porţie de spaghete cu bacon şi sos de roşii, bineînţeles, reinterpretate din ciocolată. „Combinate toate, cu sos, au gust de spaghete“, a spus Alex. Daniel a reuşit să cucerească juriul cu preparatul său, câştigând şi insigna de cofetarul săptămânii, pentru a doua oară. „Cel mai bun desert pe care l-am gustat de la începutul competiţiei“, a spus Tudor impresionat. 

Bake Off România: Carmen a fost eliminată

Proba eliminatorie le-a pus la grea încercare pe Marinela, Ionela şi Carmen, care au avut de reinterpretat amandina. În doar două ore, ele au trebuit să dea o nouă formă unui clasic al cofetăriei. Cea care nu a reuşit să impresioneze membrii juriului nici prin gust, nici prin aspect, a fost Carmen. „Nu văd nicio particularitate. Este o amandină cum găsim peste tot. Nu se simte nici piperul“, a fost de părere Tudor. Vestea a făcut-o pe Carmen să cedeze emoţiilor copleşitoare, însă şi-a revenit rapid pentru a-şi lua rămas bun de la colegii ei.

image

Carmen a fost eliminată şi a făcut cu greu faţă emoţiilor FOTO Pro TV 

„Bake Off România“ a fost urmărită de aproximativ 1,3 milioane de telespectatori, la nivel naţional, pe întreg intervalul de difuzare, între 20.30 şi 22.30. Săptămâna viitoare, luni, de la 20.30, la „Bake Off România“ muzica şi dansul îşi vor face loc între momentele tensionate, iar Oana Cuzino va fi alături de cei opt concurenţi rămaşi pentru a le oferi o nouă provocare creativă. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite