Alexandru Iacob este noul „Top Chef“ al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al doilea sezon al show-ului culinar „Top Chef“ şi-a desemnat, aseară, marele câştigător. Astfel, Alex Iacob, concurentul pasionat de bucătăria avangardistă, a câştigat titlul acestui sezon şi marele premiu în valoare de 30.000 de euro.

În actul final, cei trei aprigi chefi, Nicolai Tand, Joseph Hadad şi Tudor Constantinescu, au trebuit să aleagă între Mihai Irimia şi Alexandru Iacob, fiecare dintre cei doi concurenţi demonstrând că sunt bucătari de nota zece. „Alex, meriţi să fii aici, astăzi. Ai demonstrat că ai nişte farfurii impecabile, pline de gust, arome şi savoare“, a apreciat chef Hadad munca concurentului, ca mai apoi să-l desemneze marele câştigător al concursului.

„Nu-mi vine să cred că am câştigat. E prima oară când trăiesc o emoţie atât de puternică“, a fost prima reacţie a lui Alex Iacob.

Cine este Alexandu Iacob, noul „Top Chef“ al României

Pe când avea 20 de ani, Alexandru Iacob a plecat în străinătate, în ţări precum Austria, Germania şi Spania că să înveţe de la chefi ce lucrează în restaurante de top: Paco Morales, Luis Andoni şi Adrian Feran.

image

Drumul concurentului spre bucătărie a avut un început cel puţin inediat, acesta jucând într-un spot publicitar al unui bistro din Iaşi, oraşul său natal, ca la scurt timp să ajungă chef bucătar al restaurantului. În vârstă de 26 de ani, Alexandru Iacob se declară pasionat de bucătăria avangardistă pentru că îi oferă şansa de a se juca cu ingredientele pe care poate să le prezinte într-o formă nonconformistă. „Bucătăria avangardistă îmi pune imaginaţia la contribuţie, necesită multă atenţie şi se bazează mult pe detalii. Este artă pură şi asta mă face să trăiesc şi să iubesc bucătăria“, declara Alexandru Iacob la începutul concursului.

image

În restaurantele în care a gătit nu este cunoscut ca un simplu bucătar, ci ca un artist pentru plăcerea de a prezenta mâncarea într-un mod spectaculos, acesta lăsându-şi amprenta asupra fiecărui preparat. „Nu ştiu niciodată cum va arăta, în farfurie, mâncarea pe care o prepar. Lucrez la aspect până în ultimul moment. Asta nu înseamnă că las gustul pe locul doi, nicidecum, gătitul pentru mine este o artă“, a mai completat marele câştigător „Top Chef“.

Printre personalităţile pentru care a gătit se numără deţinătorii brandu-ului de maşini BMW, pentru Armani şi câţiva membri ai celebrului Cirque du Soleil.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite