Al doilea sezon „MasterChef“ a debutat cu tăiţei prăjiţi şi piure de ciulini de baltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Tecsa a reuşit să-i convingă pe cei trei specialişti din juriu că merită să poarte şorţul MasterChef
Ioana Tecsa a reuşit să-i convingă pe cei trei specialişti din juriu că merită să poarte şorţul MasterChef

Al doilea sezon „MasterChef“, ce a debutat marţi seara la Pro TV, a adus noi preparate culinare, dar şi poveşti surprinzătoare.

Prima seara a preselecţiilor cu juriul la „MasterChef“ a adus în faţa telespectatorilor preparate deopotrivă tradiţionale şi exotice, realizate de participanţii ce şi-au prezentat poveştile emoţionante de viaţă.

În premieră pentru cei trei chefi, un tânăr inginer de 27 de ani, Oana Răzvan Constantin, a pregătit un preparat inedit, pe care Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu nu l-au mai gustat niciodată: ficat de ştiucă în file de zargan cu piure de ciulini de baltă şi sos de usturoi. „M-a lasat cu gura căscată“, a recunoscut Sorin Bontea după ce i-a dat participantului şorţul MasterChef. „Asta e o lecţie şi pentru noi“, a conchis specialistul. 

masterchef

Inedită a fost şi apariţia lui Pham Hoang Nhat, un student vietnamez de 22 de ani. Pasionat de gătit, Nini, după cum a mărturisit că i se spune, i-a cucerit repede pe chefi prin farfuria cu ruladă de tăiţei prăjiţi cu carne de vită şi ouă.

În faţa juriului s-a prezentat şi Ana Rotaru, o basarabeancă de 23 de ani, pasionată nu numai de gătit, ci şi de desen şi croitorie. Orezul cu curry şi creveţi în sos dulce-acrişor i-a adus şi ei paşaportul către următoarea etapă a concursului, astfel că bucuria de a-şi revedea iubitul, ajuns pe platourile de filmare în ultimul moment, a fost dublată de faptul că a primit şorţul „MasterChef“.

Pentru a-i impresiona pe experţii din juriu, Mardaru Petrică, un concurent antrenat, a acceptat provocarea chefilor şi a mâncat tot din farfurie, cu beţişorul. „N-am văzut un concurent mai concurent ca tine“, a constatat chef Scărlătescu atunci când a văzut farfuria goală.  

La „MasterChef“ a ajuns şi  Ioana Tecsa, o concurentă ce lucrează în Cehia, într-o companie IT, ce a impresionat juriul cu muşchi de vită în crustă de porcini cu sos de ceapă şi garnitură de piure de păstârnac şi sparanghel.

masterchef

Emoţionant, dar şi comic a fost momentul în care Camelia Gamonte i-a făcut o declaraţie de dragoste lui Scărlătescu, mărturisind că-l urmăreşte de mult timp la televizor. La 29 de ani, Camelia a încercat să corupă juriul cu o prăjitură cu brânză, pe care le-a prezentat-o chefilor într-un borcan, ceea ce a provocat hohote de râs.

Din categoria preparatelor tradiţionale româneşti, Nicuşor Coroamă a adus un platou de cotlete de miel cu mămăligă şi roşii cherry, asezonate cu ţuică. Tânărul de 19 ani ce munceşte la ferma familiei sale a recunoscut că a venit pentru prima oară în Bucureşti pentru MasterChef. „Nu mă aşteptam să ajungi cu farfuria la nivelul ăsta“,i-a zis chef Dumitrescu. „Dacă o să găteşti aşa de fiecare dată, o sa pleci cu trofeul la tine la stână“, a constatat chef Scărlătescu. 

Primul episod al celui de-al doilea sezon al concursului de gastronomie a înregistrat o cotă de piaţă de 26,4 % şi 12,8 puncte de rating, pentru publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite