Actriţa care o joacă pe Brienne a vorbit despre scena de sex din Game of Thrones şi le-a răspuns fanilor dezamăgiţi: „Am râs mult când am filmat, a fost ridicol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaime şi Brienne FOTO HBO
Jaime şi Brienne FOTO HBO

Actriţa Gwendoline Christie, care o interpretează pe Brienne of Tarth în „Game of Thrones“, a vorbit despre scena din episodul patru, care a stârnit dezbateri aprinse, şi le-a dat o replică fanilor dezamăgiţi. Atenţie! Următorul text conţine spoilere.

În al patrulea episod din ultimul sezon „Game of Thrones“ Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) şi Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) şi-au consumat relaţia, însă scena de sex nu a fost pe placul tuturor, mulţi fani ai serialului declarându-se dezamăgiţi. Mai ales că i-a frânt inima lui Tormund.

Se pare că inclusiv actriţa care o interpretează pe Brienne a fost luată prin surprindere de această scenă. „Am fost destul de surprinsă, nu mă aşteptam să se întâmple asta vreodată, aşa că mi-a luat ceva timp pentru a digera informaţia“, a mărturisit Gwendoline Christie pentru Time

Actriţa a mărturisit însă că a avut o chimie extraordinară cu Nikolaj Coster-Waldau pe platourile de filmare şi că a fost minunat să construiască împreună relaţia dintre personajele lor: „Poate că am fost surprinsă de această decizie (referindu-se la scena de sex – n.red.) şi pentru că până atunci nu am simţit că relaţia lor este romantică. Mi-a plăcut incredibil de mult să joc cu Nikolaj pentru că am explorat împreună toate etapele unei relaţii – de la dezorientare, la admiraţie, intimitate, suferinţă şi furie“.

„După marele război din episodul 3, toţi realizează că au reuşit să păcălească moartea şi cred că toţi simt că trebuie să se bucure mai mult de viaţă. Eu am simţit că mulţi au acţionat îndemnaţi de euforia momentului. Ce mi-a plăcut în mod deosebit şi cred că este important a fost faptul că Brienne a decis totul. A ales să facă sex. A fost alegerea ei. Am simţit că este deosebit de important acest aspect“, a mai spus Christie. 

Într-un alt interviu, pentru The Hollywood Reporter, Gwendoline Christie a mărturisit că scena de sex cu Nikolaj Coster-Waldau a fost o provocare frumoasă: „Personajul meu a ieşit din umbră şi a explorat o altă parte a fiinţei ei – cine este ea ca femeie. Ce mi se pare uimitor la Game of Thrones este cum personajele sunt puse în cele mai improbabile situaţii, iar personajul meu a avut parte în acest ultim sezon de o mulţime de astfel de situaţii, pentru care sunt foarte recunoscătoare. Îmi plac provocările, mai ales că mereu m-am întrebat ce o să se întâmple. Sigur că nu am sperat neapărat la asta (scena de sex – n.red.), dar mi s-a părut fenomenal că după şapte ani am construit o relaţie şi am şi distrus-o“. 

Actriţa le-a răspuns şi fanilor care au criticat decizia scenariştilor de a îi pune personajul într-o postură neobişnuită în scena în care Brienne îl imploră plângând pe Jaime să nu o părăsească, să nu plece la Debarcaderul Regelui. Mulţi fani au considerat că Brienne a fost construită drept unul dintre cele mai puternice personaje secundare, iar acea scenă nu a făcut decât să-i distrugă armura şi să o înjosească.

„Eu nu văd lucrurile aşa. Cred că a fost o scenă genială. Cred că este esenţial să vedem o parte a personajului pe care n-am mai văzut-o până acum, latura emoţională. Până acum am văzut-o depăşind orice obstacol, fiind strălucitoare în lupte, fiind mereu rigidă şi mergând înainte servind un scop măreţ, mai presus de propria persoană. Cred că a fost o modalitate foarte frumoasă de a face cinste ultimului sezon văzând o altă faţetă a acestui personaj extraordinar, al cărui rol nu este doar de a lupta. Este vorba despre cine este ca om, despre ce se ascunde în sufletul ei, în interiorul ei. Cred că a fost şi un mod de a celebra femeile, lăsând la vedere şi altceva decât puterea de pe câmpul de luptă“.

În ceea ce priveşte decizia lui Jaime de a o abandona pe Brienne pentru a se întoarce la sora lui, Cersei, actriţa a mărturisit: „Nu cred că Brienne a înţeles exact ce i-a spus Jaime când a plecat. Nu cred că ea îşi dă seama dacă decizia lui este dictată de legătura puternică pe care o are cu sora lui, dacă este prea speriat, dacă schimbarea este prea mare pentru el sau dacă vrea doar să o protejeze. Dar cred că este destul de clar că, indiferent de motivaţia lui, este vorba de respingere. Şi ce am iubit la acea scenă este că nu am văzut-o niciodată până acum pe Brienne hotărând să profite de o şansă pentru ceva nou şi frumos. Nu am văzut-o niciodată îndrăgostită, iar acum şi-a dat voie să trăiască o astfel de experienţă“.

Cât despre momentul de la filmări, actriţa a dezvăluit că s-au amuzat copios: „Am râs mult filmând scena de dragoste, pentru că a fost pur şi simplu ridicol. Eşti într-o încăpere cu un şemineu medieval şi cu o sută de oameni în jur… e ciudat. De aceea cred că a fost şi palpitant. Cumva, reuşeşti să te conectezi la moment şi fără să-ţi dai seama laşi personajul să te acapareze. A fost incredibil“. 

   

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite