Sezonul 20 din „South Park“ debutează la Comedy Central: 20 de lucruri inedite pe care fanii nu le ştiu despre animaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul 20 al serialului „South Park“debutează la Comedy Central, la scurt timp după premiera din Statele Unite ale Americii. Mai jos, fanii pot afla de ce a intrat animaţia în Cartea Recordurilor, de ce Biseria Scientologică i-a spionat pe creatorii serialului, cum a fost Kanye West supărat cu un episod şi cum au ghicit creatorii că Barack Obama o să iasă preşedinte.

Odată cu noua grilă de programe de la Comedy Central, serialul „South Park““, premiat cu Emmy şi câştigător al premiului Peabody, începe în forţă pe 20 septembrie cel de-al douăzecilea sezon, care conţine zece noi episoade şi care este difuzat în România la doar o săptămână după premiera americană, pe canalul dedicat comediei. Mai jos, 20 de lucruri inedite pe care fanii seriei nu le ştiau despre „South Park“.

20 de lucruri inedite despre „South Park“ 

O afacere costisitoare 

1. În vara anului 2015, Hulu a plătit 192 de milioane de dolari pentru a fi singurul serviciu de distribuţie care poate face streaming cu „South Park“, aceasta fiind cea mai costisitoare afacere pentru reţea, după ce a plătit 192 de milioane de dolari către creatorii Trey Parker şi Matt Stone  pentru a ţine serialul până în 2019. Anterior plătise 160 de milioane de dolari pentru „Seinfeld“.

2. Cum această afaceri asigură continuarea serialului, „South Park“ va trece pragul de 300 de episoade înainte de finalul sezonului 23 din 2019, devenind astfel cel mai lung serial (din categoria scripted) difuzat în prime-time (n.r. - interval orar de maximă audienţă, cuprins, de regulă, între orele 19:00 şi 23:00) de o televiziune prin cablu.

„Cel mai obscen film de animaţie din toate timpurile“

3. Episodul cu numărul 66 marchează un record în materie de obscenităţi în TV-ul american. Cuvântul „rahat“ este rostit de 162 de ori, fiind pronunţat o dată la opt secunde.

4. Trey Parker a fost premiat pentru „Cea mai bună interpretare“, la Game Awards 2014, datorită vocilor personajelor din jocul „South Park: The Stick of Truth“.

5. În primele săptămâni după ce a fost pus în vânzare în Anglia, jocul „South Park: The Stick of Truth“ a devenit cel mai bine vândut joc pe toate formatele disponibile.

6. Serialul a intrat în Cartea Recordurilor Guinness în anul 2001, când a fost catalogat drept „Cel mai obscen film de animaţie din toate timpurile“. Sunt citate 399 de înjurături, printre care 146 de utilizări a cuvântului „Fuck“, alături de 199 de gesturi obscene şi 221 acte de violenţă.

7. Filmul „The South Park“ este considerat unul din cele mai vulgare din toate timpurile şi încă deţine recordul pentru cele mai multe înjurături într-un film animat. Cât încă a fost în producţie acesta ar fi trebuit să fie interzis persoanelor sub 17 ani, însă s-a renunţat la această idee cu puţin timp înainte de premieră. 

Un extraterestru în fiecare episod 

8. La finalul episodului „Trapped in the Closet“, toate numele „actorilor“ şi ale realizatorilor au fost înlocuite cu genericele „John Smith“ sau „Jane Smith“, ştiut fiind faptul că Tom Cruise şi Biserica Scientologică au reputaţia de a da în judecată pe oricine îi defăimează.

9. După episodul „Le Petit Tourette“, Asociaţia Sindromul Tourette din State Unite ale Americii a transmis felicitări creatorilor serialului pentru show-ul „bine documentat“, care a servit drept „dispozitiv inteligent“ pentru informarea exactă a publicului.

10. În multe dintre episoadele din „South Park“ apare câte un extraterestru în planurile îndepărtate.  

11. Primul episod din „South Park“ a fost realizat în trei luni şi jumătate şi a avut un buget de 300.000 de dolari.

12. În primele şapte sezoane, personajul Chef apare întotdeauna cu faţa spre spectatori, chiar şi atunci când iese din scenă. Acest lucru se datorează faptului că, timp de şapte ani, creatorii serialului nu l-au desenat niciodată din profil pe Chef. 

Un episod se realizează în şase zile 

13. Trey Parker şi Matt Stone, creatorii serialului, se apucă de un nou episod cu exact şase zile înainte ca acesta să fie difuzat. Deadline-ul a fost depăşit o singură dată, atunci când Studiourile South Park au pierdut drepturile.

14. O genă mutantă care provoacă moartea musculiţei de oţet în numai două zile, din cauza unei infecţii provocată de o bacterie, a fost denumită Kenny, după numele lui Kenny McCormick din „South Park“. 

Inspiraţia pentru Kenny 

15. Personajul Kenny din „South Park“ este inspirat din copilăria unui prienen de-ai lui Trey Parker, care se numea tot Kenny. Era cel mai sărac copil din oraş, purta un hanorac portocaliu mare care îi înăbuşa vocea şi chiulea deseori de la şcoală. Adevăratul Kenny a fost sursa de inspiraţie şi pentru gluma din serial pe care o fac protagoniştii atunci când motivează absenţa acestuia din clasă, spunând că a murit.

16. Când „South Park“ a difuzat episodul critic la adresa serialului de animaţie „Family Guy“, creatorii au primit flori din partea echipei „The Simpsons“.

17. Piesa „Chocolate Salty Balls“ cântată, evident, de personajul Chef, a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie, în categoria Singles Charts. 

Biserica Scientologică i-a urmărit pe creatorii serialului 

18. Datorită episodului „Trapped in the Closet“ dedicat Scientologiei, Biserica Scientologică a angajat detectivi pentru a-i spiona pe Matt Stone şi Trey Parker în speranţa că vor descoperi ceva compromiţător despre ei pentru a-i şantaja ulterior. Doar că instituţia a fost foarte frustrată când a aflat că ambii creatori ai serialului sunt surprinzători de normali. 

Obama era deja preşedinte în „South Park“ 

19. La doar 24 de ore după ce Barack Obama l-a învins în cursa prezidenţială pe John McCain, „South Park“ a difuzat episodul „About Last Night“, în care proaspătul preşedinte american ţine un discurs ce conţine replici reale din discursul de învestire. O vreme a circulat un zvon că autorii serialului ar fi fost pregătiţi şi pentru o eventuală variantă cu McCain câştigător, infirmat mai târziu. Stone şi Parker sperau să câştige Obama şi au decis să facă o singură variantă. 

„South park“ l-a supărat pe Kanye West 

20. Episodul „Fishsticks“, cel în care Kanye West este singura persoana din ţara incapabilă să priceapă o glumă simplă, a venit imediat după iniţiativa celebrului artist hip hop Kanye West, autoproclamat geniu, de a-i strica ceremonia de premiere lui Taylor Swif la MTV Video Music Awards în 2009. La numai două zile de la acest incident, episodul „Fishsticks“ a fost difuzat consecutiv timp de două ore, tocmai pentru a-l face pe Kanye să se simtă prost.

ShowbizPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite