Reportaj în culisele Cirque du Soleil: ce se întâmplă înainte de un spectacol pentru ca totul să funcţioneze perfect GALERIE FOTO

0
0

Cirque du Soleil s-a reîntors în România cu o „Varekai“, un spectacol care urmăreşte să aducă la viaţă poveşti de mult uitate. „Adevărul“ a pătruns în culisele vestitului circ şi a aflat câteva detalii inedited despre acrobaţii pe care îi mai puteţi vedea pe 6 şi 7 mai la Romexpo.

Text semnat de Miruna Moldoveanu

Cirque du Soleil a susţinut patru reprezentanţii ale spectacolului „Varekai“ la Romexpo, urmând alte trei – pe 6 mai, de la ora 20.00, şi pe 7 mai, la orele 13.00 şi 20.00. Biletele sunt disponibile în magazinele Orange şi online - pe cirquedusoleil.com şi pe eventim.ro. Preţurile variază de la 89 la 550 de lei, în funcţie de locul ocupat în spaţiul dedicat evenimentului.

Un reporter „Adevărul“ a fost prezent la repetiţii şi a avut şansa de a se plimba prin „casa“ acrobaţilor. 

Artişti din întreagă lume s-au adunat pe o singură scenă pentru a aduce la viaţă personaje mitice într-o manieră modernă. 

„Toate producţiile Cirque du Soleil au parte de muzică live, pe scenă. Este uluitor felul în care interpreţii şi soliştii se sincronizează cu ritmul acrobaţilor, urmăresc ce se întâmplă şi punctează muzical ce se vede pe scenă“, a declarat Andreea Andreescu, reprezentantul organizatorilor din România ai evenimentului. 

Spectacolul durează două ore cu o pauză de 20 de minute. Pe durata spectacolului „Varekai“ pe scenă vor fi 50 de acrobaţi şi muzicieni. Echipă Cirque du Soleil care este acum în Bucureşti este formată din acrobaţi din toate colţurile lumii – Franţa, Portugalia, Bulgaria, Georgia şi Marea Britanie. „În spectacolul de la Bucureşti nu avem români, dar ştiu că sunt câţiva artişti români în alte trupe şi ştiu sigur că sunt foarte apreciaţi. Avem 50 de naţionalităţi reprezentate în Cirque du Soleil“, a spus Julie Desmarais, PR-ul Cirque du Soleil. 

Ea a precizat că artiştii au adus la Bucureşti, special pentru spectacolul „Varekai“, nu mai puţin de 600 de costume, majoritatea lucrate manual în laboratoarele circului din Montreal. 

spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea
spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea

Garderoba completă a artiştilor cuprinde aproximativ 2.000 de piese, de la pantofi până la costume.  

În timpul turneelor echipa Cirque du Soleil are alături croitori şi pantofari care repară recuzita deteriorata în timpul reprezentaţiilor. Pantofii acrobaţilor sunt recondiţionaţi după aproape fiecare spectacol, din această cauza circul a fost nevoit să apeleze la un contract cu o firmă care creează culori special pentru ei. 

spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea
spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea
spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea
spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea
spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea

Fiecare actor al circului învaţă tehnicile de aplicare ale machiajului pentru fiecare spectacol în parte. Astfel, în momentul în care urcă pe scenă datorită costumelor impecabile, machiajului perfect aplicat şi executând acele unduiri periculoase, aproape că uităm faptul că sunt oameni, apărând în faţa noastră ca nişte zei ai circului.  

Actorii de la Cirque du Soleil se antrenează intens pentru ca reprezentaţiile lor să fie fără cusur, pentru că în timpul spectacolului nu există loc de greşeli. Orice greşeală îi poate costă viaţa, numerele extrem de complexe fiind gândite şi muncite de peste 10 ani. 

Putem spune că reprezentaţia lor de pe scenă poate fi asemănată cu mecanismul perfect echilibrat al unui ceas elveţian. Pentru ca numerele pe care le pun în scenă să fie excepţionale este nevoie de un antrenament continuu. 

În timp ce studiam scenă şi întregul montaj făcut la Pavilionul Central de la Romexpo i-am văzut pe doi dintre performeri stând unul lângă celălalt discutând şi gesticulând câteva ultime detalii legate de scenă. 

spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea
spectacol varekai cirque du soleil foto cristi mitrea

Aceşti oameni îşi dedică tot timpul circului în ciuda faptului că sunt mereu departe de casă şi de cei dragi, dar circul în sine este o mare familie. 

Aceşti oameni pe care noi avem şansa să îi vedem pe scenă sunt foşti campioni mondiali, campioni olimpici, oameni care şi-au dedicat viaţa acestei pasiuni, pasiune care a devenit un stil de viaţă. 

Nu este prima oară când Cirque du Soleil ajunge în România, aceşti oameni talentaţi au mai încântat publicul român şi în anii trecuţi. Specatcole ca „Saltimbancii“ şi „Alegria“ au fost montate pe scenă de la Romexpo în trecut, iar românii au fost într-un număr mare pentru a se bucură de reprezentaţii. 

Cuvântul „Varekai“ înseamnă „oriunde“, oriunde te duce imaginaţia, pentru că asta reuşesc artiştii să materializeze pe scenă. 

   

Mai multe - Showbiz

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite