VIDEO Trupa FreeStay la Adevărul Live. Florin Ristei: „Dacă o să câştig la «X Factor», plec cu băieţii în Thailanda“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinceri, spontani şi întotdeauna puşi pe glume, Florin Ristei şi gaşca de prieteni de la FreeStay au adus piesele de la Eurovision şi „Happiness Is You“ în studioul Adevărul. În ceas aniversar, cei şase cântăreţi şi-au spus povestea ce a ajuns, recent, şi pe scena de la „X Factor“.

Înaintea concertului de pe 3 octombrie, din Club Tribute, Florin Ristei (voce), Şerban Niculae (voce şi clape), Alin Teodorescu (clape), Vladimir Grafu (tobe), Alin Ilieş (chitară) şi Mihai Togănel (chitară bass) au vorbit, la Adevărul Live, despre prima dragoste, muzica, ce i-a adus împreună.

Vă prezentăm câteva declaraţii din timpul emisiunii.

"Atunci când am avut concertul de lansare, anul trecut, pe 2 octombrie în Tribute, ne-am dat seama că avem o ţintă. La lansare am avut emoţii mari, nu puteam să vorbesc. Foarte multă lume care venise printre noi, era şi mama printre cei de acolo. Am trecut peste toate acestea, sunt curios cum o să fie joi", a zis, cu zâmbetul pe buze, Florin. Mai în glumă mai în serios, tânărul spune că pentru el, fiecare concert este ca o lansare, pentru că îi provoacă mari emoţii.

"Marea poveste a început odată cu Florin, acum, noi suntem companionii lui. El este un tip foarte spontan, eu mă ştiam cu Florin de mai mult timp. Unde vrea lumea să ne vadă mergem şi cântăm din cauza pasiunii pentru muzică", a spus Şerban Niculae.

"Denumirea trupei este o anagramă a numelui meu. După aniversare avem concerte la Iaşi, Slobozia, Galaţi, Braşov. În 2012, am plecat din Marfar pentru că voiam altceva, o formulă pe sufletul meu. Am rămas prieteni cu foştii colegi, ne vedem la cântări, dar l-am luat şi pe Şerban", a mărturisit Florin Ristei.

„Ea a fost Dana“: Trupa FreeStay aniversează un an, la Adevărul Live 

Florin Ristei FreeStay FOTO Marian Iliescu

Florin Ristei râde foarte mult, dar se prezintă drept un timid. FOTO Marian Iliescu

"Aveam 13 ani când făceam furori cu piesa Dana, dar nu a fost o Dana în viaţa mea. Compozitorul poate a avut o Dana în viaţa lui. Am scris noua piesă „Ea a fost Dana“, într-un moment de singurătate. Am prins puţină frică de asocierea cu această Dana", a zis Florin, care a interpretat piesa omonimă cu trupa Amicii, în 2000. Confuzia a fost cu atât mai mare cu cât lumea îl striga pe strada "Dana".

"Mie mi se pare că este un pic cam modest pentru ceea ce poate, vreau să-l vindec. Timp de un an de zile am făcut peste 100 de concerte, am participat şi la Eurovision, e meritul lui Florin", i-a mulţumit Şerban, cel care a cântat şapte ani cu Florin, în trupa Marfar. Ulterior, cei doi au fondat noul concept muzical, FreeStay.

Serban Nicolae FreeStay FOTO Marian Iliescu

Şerban Nicolae

"Eurovision, experienţa care i-a unit"

Deşi aclamaţi de public, băieţii nu vor să-şi lanseze un album. "Albumul este oarecum old fashion, scoatem single după single. Lumea cumpără pe internet, un album fizic rămâne doar la colecţie. Vrem să facem un pachet discografic. După X-Factor o să vedem cum evoluează lucrurile", a anunţat Florin.

Un moment important în drumul lor a fost participarea la Selecţia Naţională Eurovision 2013, unde au interpretat piesa "Criminal Mind". "La Eurovision, a fost primul moment în care mi-am dat seama că Florin poate să ducă proiectul ăsta în spate şi poate să-l ducă acolo unde vrea el", a analizat Mihai. De altfel, liderul grupului, Florin, vrea să mai participe şi la anul la prestigiosul concurs muzical. "O să particip de 15 ori. Nu mă las până nu câştig", a avertizat el.

Mihai Togănel FreeStay FOTO Marian Iliescu

Mihai Tăgonel, poreclit şi Pisică 

"A face muzică este întotdeauna un risc, mai ales pentru noi care ajungem să trăim din asta. Fiecare a plecat de la un mod de a trăi, de a câştiga bani, dar uneori nu aveam cu ce să plătim chiria sau să mâncăm. Eurovision a fost prima ştanţă prin care ne-am dat seamă că avem un viitor. Rezultatul nu a contat. Experienţa Eurovision ne-a unit", a explicat Şerban. De fapt, dincolo de scenă, băieţii sunt buni prieteni şi, pe lângă programul zilnic de cinci-şase ore de repetiţii îşi petrec şi timpul liber împreună.

Alin Ilieş FreeStay FOTO Marian Iliescu

Alin Ilieş

Cât despre show-ul de la Antena 1, unde i-a impresionat pe Delia, Bittman şi Cheloo, cu piesa "Grace Kelly" a lui Mika, Florin spune că, deşi participă individual, va continua proiectul de suflet, FreeStay, indiferent de evoluţia în concurs. "În prima săptămână din noiembrie va fi difuzată etapa bootcamp, iar apoi, pe 24 noiembrie, vor începe galele live. O să cânt Aerosmith, apoi piesele vor fi alese", a dezvăluit Florin. Dacă va câştiga el are planuri mari. "Cu o parte din bani, vreau să plec cu băieţii în Thailanda, în vacanţă, să ne relaxăm. Le-am promis", a recunoscut el.

Alin Teodorescu  FreeStay FOTO Marian Iliescu

Alin Teodorescu 

Privind în urmă, Alin, cel mai tânăr membru al grupului ştie că viaţa lui s-a schimbat radical în ultimul an. "La 21 de ani, lucrurile se văd diferit. Totul a fost spontan, nici nu ştiu când am ajuns la Eurovision sau în studioul Adevărul Live. Stau să mă gândesc şi la facultate, trebuia să mă duc şi la deschidere, dar nu am mai putut", a zis el despre micile sacrificii pe care le presupune meseria de artist.

Anul petrecut împreună a însemnat maturizare şi evoluţie, pentru fiecare. "Am tratat muzica uşoră la distanţă, am crezut că e mult mai jos pentru mine. Când am intrat în proiectul ăsta, am început să fie surprins de piaţa muzicală. Am descoperit un concept, iar producătorii se gândesc la îmbunătăţirea calităţii muzicii şi la educarea fanilor. Fiecăruia din noi ne place un gen de muzică care nu e de larg consum", a explicat Şerban.

"Muzica a evoluat foarte mult, la noi, în ultimul an. Nu toate melodiile comerciale sunt gustate de toată lumea. Eu ascult de mic ce asculta fratele meu, rock, glam rock, cum ele am crescut. Nu merg pe un stil, merg pe orice îmi transmite ceva. Îmi plac trupele ca mesaj sau doar ca muzică", a zis Florin.

Vladimir Grafu FreeStay FOTO Marian Iliescu

Vladimir Grafu 

„Happiness is You“, noua piesă marca FreeStay se anunţă un hit. Inspiraţia a venit dintr-o experienţă dificilă. "Am trecut prin momente grele în care aveam inspiraţie. În câteva ore s-a concretizat o idee, atunci când eram singur în casă", a zis Florin.

Optimişti şi cu poftă de muncă, băieţii l-au lăsat pe Şerban să tragă concluzia ce defineşte starea actuală a trupei. "Suntem fericiţi, ceea ce facem acum ne dă energie", a refumat tânărul filosofia de viaţă a trupei.  

„Ea a fost Dana” - trupa FreeStay

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite