VIDEO Topul clipurilor care au făcut istorie pe YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psy Reuters

La opt ani de la lansare, YouTube, cel mai cunoscut portal video din lume a alcătuit un top cu cele mai vizualizate videoclipuri muzicale ale tuturor timpurilor. Printre artiştii care au cucerit publicul online se numără Psy şi Jennifer Lopez.

Psy -„Gangnam Style“: 1.552.071.214 vizualizări

Nu surprinde pe nimeni că hitul sud-coreeanului Psy ocupă locul întâi cu peste un miliard de vizualizări. După ce şi-a postat videoclipul în iulie 2012, cântăreţul de muzică k-pop (pop coreean) a devenit o senzaţie la nivel global. În numai 51 de zile, clipul artistului ajunsese la 100 de milioane de vizualizări. Ritmul „contagios“, dar şi energia melodiei au inspirat numeroase persoane să-i imite stilul de dans, la rândul lor, aceste filmuleţe devenind virale pe internet. 

 Justin Bieber ft. Ludacris -„Baby“: 850.860.839 vizualizări

Despre Justin Bieber se poate spune că a fost singurul canadian atât de aproape de a domina lumea. Hitul său, „Baby“, apărut în 2010, l-a propulsat pe artist pe locul întâi în inimile tuturor adolescentelor de pe glob. Că a fost „de vină“ tunsoarea sau statura minionă a cântăreţului, nimeni nu a reuşit se explice fenomenul Bieber şi al „belieberilor“ (fanii Justin Bieber). Anul 2010 a fost unul bun pentru cântăreţ, acesta fiind mult prea ocupat acum să o „ridice“ pe Anna Frank la rangul de „belieber“ sau să-şi abandoneze maimuţa în Germania, din cauza birocraţiei.

Jennifer Lopez ft. Pitbull -„On The Floor: 664.969.961 vizualizări

Videoclipul opulent în care Jennifer Lopez apare alături de Pitbull este medaliat cu bronz în acest top. Piesa „On The Floor“ a fost hitul verii trecute şi s-a auzit în toate cluburile din lumea, din Miami până în Mamaia. 

Eminem ft. Rihanna -„Love The Way You Lie“: 555.807.205 vizualizări

Când melodia „Love the Way You Lie“ a fost lansată în 2010, fanii Rihannei au putut vedea o parte din gândurile şi sentimentele cântăreţei, transpuse în piesă. Versurile atât de reale, împreună cu rapul lui Eminem şi videoclipul cu frumoasa actriţă Megan Fox au făcut din „Love the Way You Lie“ un hit care a ajuns pe locul patru în topul YoTube, dar pe prima poziţie în pestigiosul top Billboard.

LMFAO ft. Lauren Bennett -„Party Rock Anthem“: 535.765.502 vizualizări

În sfârşit petrecăreţii au un imn, iar de asta s-au ocupat băieţii de la LMFAO. De ce a durat atât până s-a inventat un imn pentru petreceri nu ştim, dar melodia duo-ului electro a ajuns în lista celor mai „hot“ 100 de hituri Billboard. De atunci nu mai există petrecere fără „Party Rock Anthem“, piesa care completează topul 5 al celor mai vizionate clipuri de pe YouTube.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite