VIDEO Topul 10 Billboard al celor mai bune piese din ultimii 55 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odată cu imnul distracţiei, băieţii de la LMFAO au lansat şi un stil de dans preferat de adolescenţi. Reuters
Odată cu imnul distracţiei, băieţii de la LMFAO au lansat şi un stil de dans preferat de adolescenţi. Reuters

Muzica trece graniţele timpului, schimbă mentalităţile şi înlătură barierele. Editorii prestigioasei publicaţii americane au adunat piesele emblematice care au cinste clasamentului Billboard Hot 100, pentru a aniversa cei 55 de ani ai topului "fierbinte".

1. „The Twist“ - Chubby Checker

În 1960, artistul american a adus moda stilului twist, însă varianta iniţială fusese interpretată cu un an înainte de Hank Ballard.  

2. „Smooth“ - Santana şi Rob Thomas
Hitul anului 1999 a stat 12 săptămâni în topul Billboard Hot 100 şi a câştigat trei premii Grammy. Rob Thomas i-a dedicat melodia soţiei şi a recunoscut că versul „My Spanish Harlem Mona Lisa“ e inspirat din melodia „Mona Lisas and Mad Hatters“ (1972) a lui Elton John.

3. „Mack the Knife“ - Bobby Darin
Inspirat de versiunea lui Louis Armstrong pentru melodia „The Threepenny Opera“, cântăreţul şi actorul Bobby Darin a înregistrat „Mack the Knife“ pentru albumul „That's All“.

4. „How Do I Live“ - LeAnn Rimes
Diane Warre a compus melodia pentru ca LeAnn Rimes să o cânte în filmul „Con Air“ (Avionul Comandanţilor), dar producătorii au preferat ca Trisha Yearwood să interpreteze coloana sonoră. Ambele variante au fost lansate în 1997, iar versiunea interpretată de Rimes a rămas 69 de săptămâni în Top Hop 100.

5. „Party Rock Anthem“ - LMFAO şi Lauren Bennett & GoonRock
Numărul 1 în Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Brazilia şi Canada, „Party Rock Anthem“ a rămas imnul petrecăreţilor, cu toate că protagoniştii Redfoo şi SkyBlu au mai lansat doar câteva hituri, după care şi-au continuat carierele muzicale separat.

6. „I Gotta Feeling“ - The Black Eyed Peas
14 săptămâni în topul Billboard şi peste 14 milioane de unităţi vândute la nivel global sunt recordurile înregistrare de piesa grupului american.

7. „Macarena (Bayside Boys Mix)“ - Los Del Rio
Hitul bandului spaniol a fost înregistrat iniţial în 1992 şi lansat un an mai târziu, pentru a dansa rumba, însă versiunea din 1996, remixată de Bayside Boys (trioul de producători Mike Triay, Carlos de Yarza şi Jammin Johnny Caride) a rămas în istorie.

8. „Physical“ - Olivia Newton-John
Videoclipul din '81 în care protagonista se antrenează şi testează musculatura bărbaţilor a fost deopotrivă contestat, dar şi aclamat, mai ales după ce a fost desemnat videoclipul anului la gala Grammy.

9. „You Light Up My Life“ - Debby Boone
Balada lansată în 1977 a fost compusă de Joe Brooks şi înregistrată iniţial de Kasey Cisyk, având un mesaj de dragoste. Ulterior, Debby Boone a reinterpretat semnificaţia, spunând că, de fapt, se referă la Dumnezeu.

10. „Hey Jude“ - The Beatles
Paul McCartney a scris piesa din 1968 pentru Julian, fiul lui John Lennon, pentru a-l ajuta să depăşească mai uşor divorţul părinţilor săi. Declaraţia emoţionantă a făcut înconjurul lumii.

Topul aniversar Hot 100 mai include „Tonight's the Night (Gonna Be Alright)“ - Rod Stewart, „We Belong Together“ - Mariah Carey, „Flashdance…What a Feeling“ - Irene Cara, „How Deep Is Your Love“ - Bee Gees, „Say, Say, Say“ - Paul McCartney şi Michael Jackson şi „Rolling in the Deep“ - Adele.


 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite