VIDEO Premiile Grammy 2014: omagiu televizat, la 50 de ani de la noaptea în care legendara trupă The Beatles „a schimbat America“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The Beatles şi Ed Sullivan, în timpul debutul memorabil din emisiunea „Ed Sullivan Show“ din februarie 1964 FOTO CBS
The Beatles şi Ed Sullivan, în timpul debutul memorabil din emisiunea „Ed Sullivan Show“ din februarie 1964 FOTO CBS

The Recording Academy, organizaţia care decernează în fiecare an premiile Grammy, a anunţat că ediţia din 2014 va avea parte de o gală specială, ce are ca scop celebrarea a 50 de ani de la apariţia legendarei trupe britanice The Beatles la televiziunea americană, în emisiunea „Ed Sullivan Show“.

Premiile Grammy, echivalentul în muzică al premiilor Oscar, va reuni artişti din Los Angeles care vor urca pe scenă pentru a interpreta piesele cântate de trupa britanică în emisiunea lui Sullivan din 1964, dar şi hiturile apărute de-a lungul anilor, iar show-ul de două ore va fi înregistrat pe 27 ianuarie, la o zi după cea de-a 56-a gală a premiilor Grammy.

9 februarie 1964, „noaptea care a schimbat America“

Gala, intitulată simbolic „The Night That Changed America: A Grammy Salute to The Beatles/ Noaptea care a schimbat America: un salut de la Grammy către Beatles“, va fi difuzată la televiziunea americană două săptămâni mai târziu, pe 9 februarie, la exact 50 de ani de la ziua, data şi ora evenimentului iniţial, informează site-ul oficial. 

Apariţia în emisiunea „Ed Sullivan Show“ a legendarului grup britanic – care a câştigat şapte premii Grammy – a fost unul dintre cele mai vizionate evenimente TV ale tuturor timpurilor. Peste 74 de milioane de telespectatori au urmărit trupa The Beatles, care a cântat cinci piese, inclusiv „I Want to Hold Your Hand“ şi „She Loves You“, informează rollingstone.com. 

   

The Beatles este unul dintre cele mai reprezentative grupuri de muzică din istorie. Ei au câştigat primele două premii Grammy, inclusiv pentru cel mai bun artist al anului, în 1964 – acelaşi an în care au luat cu asalt America“, a declarat Neil Portnow, preşedintele Recording Academy.

The Beatles, apariţie televizată istorică

„Indiferent dacă aţi fost în viaţă pentru a fi martori ai acelei nopţi, fie că aţi auzit vorbindu-se despre ea toată viaţa voastră, acea primă apariţie televizată este istorică“, a completat Ken Ehrlich, producătorul executiv al ediţiei-tribut. 

„Pentru a putea sărbători acest eveniment important după 50 de ani – şi în ziua, data şi ora exactă – cu cei mai importanţi participanţi, trebuie să fie făcut ca la carte“, a mai adăugat Ehrlich. 

   

„În noaptea aceea, în urmă cu 50 de ani pe scena lui Ed Sullivan, The Beatles a oferit un show monumental, iar America a fost martora unui eveniment istoric şi începutului unei noi ere în muzică. Suntem extrem de încântaţi să aducem un omagiu acestor legende ale muzicii şi mai ales să o facem printr-un spectacol al câştigătorilor Grammy, care au fost la rândul lor influenţaţi de muzica de neuitat a celor de la Beatles, dar şi de incredibila performanţă din 1964“, a declarat Jack Sussman, vice-preşedintele executiv.  

Organizatorii nu au făcut publice deocamdată numele artiştilor care vor contribui la omagiul adus trupei The Beatles. Premiile Grammy 2014 vor fi decernate pe data de 26 ianuarie, la Staples Center din Los Angeles

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite