VIDEO Muzica sfidează dictatura. Primul videoclip rap filmat în Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peso şi Pacman spun că nu au avut nicio problemă când au călătorit în Coreea de Nord
Peso şi Pacman spun că nu au avut nicio problemă când au călătorit în Coreea de Nord

Doi rapperi din Washington au lansat primul videoclip rap filmat vreodată în Coreea de Nord, ţara dictatorului Kim Jong-Un. Intitulat „Escape to North Korea“ („Evadare în Coreea de Nord“), videoclipul a fost lansat oficial miercuri, ziua în care în care Kim Jong-Un a împlinit 31 de ani.

Duo-ul rap, format din Pacman, în vârstă de 19 ani, şi Peso, de 20 de ani, au filmat sub acoperire în timpul unei călătorii de cinci zile în Phenian, potrivit the Guardian. Astfel, în clip apar monumente precum Palatul Kumsusan al Soarelui, Zona demilitarizată de la graniţa Coreei de Sud, o fermă de orez şi reţeaua de metrou a oraşului.

În contextul deţinerii recente de către Phenian a unui veteran american al Războiului coreean în vârstă de 85 de ani, guvernul Statelor Unite a emis, în noiembrie, o avertizare de oprire a călătoriilor cetăţenilor americani spre Coreea de Nord. Totuşi, Pacman şi Peso au considerat că această călătorie le-ar putea pune în pericol siguranţa.

„Am mers acolo doar ca să filmăm clipul, nu a fost niciun motiv politic“, a spus Pacman, potrivit „Billboard“.
Cei doi tineri au mai precizat că nu au întâlnit nicio problemă în timpul vizitei sau când au părăsit ţara. „Toţi nord-coreenii pe care i-am întâlnit erau de treabă... Era numai dragoste acolo. Nu a fost deloc cum toată lumea spunea că e“, a mărturisit Peso.

Primul videoclip rap filmat de americani în Coreea de Nord

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite