Finaliştii Eurovision 2014. Cine luptă pentru a reprezenta România la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Seling şi Ovi, Ştefan Stan feat. Teddy K, Naomi, Bere Gratis, Silvia Dumitrescu, Marcel Crăciunescu, Anca Florescu, Vizi Imre, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Mirela Vaida Boureanu, The dAdA şi The Zuralia Orchestra sunt cei 12 artişti calificaţi în finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2014.

După audiţia celor 150 de melodii validate să participe la preselecţia Eurovision, juriul de specialitate (a cărui componenţă este secretă) a decis un număr de 12 piese care să concureze în finala din 1 martie. Reprezentantul României la Eurovision Song Contest va fi ales în urma votului unui juriu de specialitate (50%) şi a televotingului (50%).

„Bucuria generală a fost că cel puţin 20 de cântece au fost excepţionale, foarte bine produse şi interpretate. Membrii juriului, toţi profesionişti, spun că melodiile alese vor aduce, cu siguranţă, un plus de valoare calităţii show-ului de pe 1 martie“, a declarat Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision imediat după încheierea preselecţiei.

Bucuria generală a fost că cel puţin 20 de cântece au fost excepţionale, foarte bine produse şi interpretate.

Printre artiştii care au depus piese dar care nu au ajuns în finală se numără Tudor Turcu, VH2, Blaxy Girls, Dan Helciug, Anthony Icuagu, Jazzy Jo, Ozana Barabancea, Andrei Leonte, Cobzality feat. Matilda Pascal Cojocăriţa şi Cezar Dometi.

La selecţia din acest an au fost înscrise 159 de cântece, cu 11 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, 150 au fost validate în urma verificării dosarului de înscriere, iar 9 au fost respinse, deoarece nu neîndeplineau toate condiţiile impuse de regulament. 

Pe 19 şi 20 februarie, cele 150 de piese au fost audiate de un juriu de specialitate, care a ales cele 12 melodii finaliste. Marea finală a Selecţiei Naţionale va avea loc pe 1 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu“ din Braşov, transmis pe TVR 1. Cu această ocazie, va fi lansată şi grila de prmăvară a postului public. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite