VIDEO Familia lui Marvin Gaye i-a dat în judecată pe compozitorii hitului "Blurred Lines", pentru plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Originalitatea hitului "Blurred Lines" e contestată
Originalitatea hitului "Blurred Lines" e contestată

Familia regretatului cântăreţ Marvin Gaye i-a dat în judecată pe cântăreţii R&B Robin Thicke şi Pharrell Williams pentru încălcarea legislaţiei privind drepturile de autor, acuzându-i că au plagiat o piesă a artistului soul pentru hitul "Blurred Lines".

Procesul a fost intentat ca răspuns faţă de o acţiune preventivă a lui Robin Thicke şi Pharrell Williams, care, în luna august, au încercat să stabilească în instanţă faptul că piesa "Blurred Lines" nu încalcă drepturile de autor cu privire la hitul din 1977 "Got to Give it Up", aşa cum au afirmat în mod public membrii familiei lui Marvin Gaye.

Procesul, intentat de cei trei copii ai lui Marvin Gaye, se bazează pe o serie de extrase din interviurile acordate de Robin Thicke în câteva reviste în care a recunoscut că s-a inspirat din "Got to Give it Up" când a produs şi a înregistrat "Blurred Lines".

Hitul "Blurred Lines" a dominat anul acesta topurile din întreaga lume şi a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun videoclip la MTV Video Music Awards, unde Robin Thicke a avut o evoluţie provocatoare, alături de cântăreaţa pop Miley Cyrus.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite