TVR caută regizor pentru Cerbul de Aur 2019: care sunt cerinţele. „Este un efort uriaş din toate punctele de vedere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Televiziunii Române au anunţat că au început pregătirile pentru festivalul Cerbul de Aur 2019 şi sunt în căutarea unui regizor care să realizeze conceptul artistic.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2019 va avea loc în perioada 23-25 august, în Braşov. 

Televiziunea Română, în calitate de organizator al evenimentului, a lansat o cerere de oferte pentru conceptul regizoral al ediţiei cu numărul 19.

Conform briefului, ediţia de anul acesta „trebuie să fie spectaculoasă, în acord cu tendinţele actuale în producţiile şi evenimentele de gen şi să conducă la selectarea celui mai bun interpret dintre finalişti. În acest sens, concursul trebuie să reconfirme prestigiul trofeelor acordate la festival, să păstreze şi să dezvolte imaginea festivalului ca eveniment muzical internaţional de marcă. De asemena, Cerbul de Aur trebuie să fie actual, să atragă şi publicul tânăr şi activ. Această ediţie trebuie să fie plină de culoare, să construiască o adevărată poveste muzicală memorabilă, atât pentru publicul de televiziune, cât şi pentru spectatorii prezenţi la Braşov“. 

Mai multe detalii sunt disponibile în brieful publicat aici. Regizorii pot depune proiecte la adresa cerbuldeaur@tvr.ro, până pe data de 21.04.2019, ora 20.00.

Organizatorii au început deja pregătirile pentru festival. Pe 3 aprilie, o delegaţie TVR condusă de Doina Gradea, preşedintele-director general al SRTv, Smaranda Vornicu-Shalit, directorul Festivalului, şi Otilia Iancu, manager de proiect, au avut o primă întâlnire cu George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, pentru detalii privind organizarea evenimentului.

„Cerbul de Aur trebuie să continue! Este ceea ce ne-am propus imediat ce am reuşit să reluăm festivalul după o pauză de nouă ani. Este un efort uriaş din toate punctele de vedere: uman, tehnic, financiar! Dar succesul de anul trecut ne motivează pentru a continua să oferim acest proiect premium, devenit brand nu doar al TVR, ci şi al României. Astfel, la construirea bugetului SRTv pe 2019 am alocat fonduri dedicate festivalului, urmând totodată să găsim parteneri care să ne fie alături la cea de-a 19-a ediţie a Cerbului de Aur, pe care ne-o dorim la fel de strălucitoare ca ediţia aniversară de anul trecut“, a declarat Gradea.

Ediţia din 2018 a festivalului Cerbul de Aur a fost câştigată de Inis Neziri din Albania şi a adus pe scena din Piaţa Sfatului nume internaţionale precum Nicole Scherzinger, James Blunt şi Amy Macdonald, dar şi artişti români, între care Delia, Loredana, Andra şi Carla's Dreams. Evenimentul nu a fost lipsit de controverse, iar Televiziunea Română a fost aspru criticată pentru onorariile fabuloase oferite artiştilor. Potrivit informaţiilor obţinute de presă, TVR a dat un milion de euro pentru concertele de la Cerbul de Aur

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite