Un milion de euro a dat TVR pentru concertele de la Cerbul de Aur. Câţi bani au încasat artiştii români: Carla's Dreams, mai scump decât Lori şi Delia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea Română a plătit peste un milion de euro pentru recitalurile de la Festivalul Cerbul de Aur 2018, aproape jumătate din sumă mergând către cântăreaţa americană Nicole Scherzinger. Şi artiştii români au primit sume consistente, cel mai bine cotat fiind Carla’s Dreams, urmat de Delia, Loredana şi Horia Brenciu.

Televiziunea Publică a cheltuit 1.027.996 de euro pe recitalurile de la ediţia aniversară a Festivalului Cerbul de Aur, potrivit Libertatea, care publică lista onorariilor primite de artiştii români şi străini care au urcat pe scena amplasată în Piaţa Sfatului din Braşov. 

Nicole Scherzinger a fost cap de afiş şi a primit cei mai mulţi bani – 462.045 de euro, aproape jumătate din suma totală alocată recitalurilor. Fosta membră a trupei Pussycat Dolls a fost pe scenă preţ de 38 de minute.  

Cu mai puţin de jumătate din onorariul vedetei americane, al doilea cel mai bine plătit artist străin a fost britanicul James Blunt – 211.618 de euro –, în timp ce cântăreaţa scoţiană Amy Macdonald a primit 92.670 de euro. 

Eleni Foureira, reprezentanta Ciprului la Eurovision 2017, şi Gigliola Cinquetti, primul artist italian care a câştigat Eurovisionul, în anul 1964, au fost răsplătite cu câte 54.126 de euro, cele două făcând parte şi din juriul Festivalului Cerbul de Aur. 

În ceea ce priveşte artiştii români invitaţi să cânte la festivalul organizat de TVR, Carla's Dreams este cel mai bine cotat, cu 24.367 de euro, puţin mai mult decât Delia, care a primit un onorariu de 23.975 de euro. Loredana este al treilea cel mai bine plătit artist de la Cerbul de Aur, cu 21.307 de euro, urmată de Horia Brenciu şi orchestra sa, care au primit 20.259 de euro, şi de Andra, cu 19.230 de euro. 

The Motans a primit 6.312 euro, în timp ce recitalul Damian Drăghici a costat TVR 6.267 de euro. 

Şi prezentatorii evenimentului au încasat sume fabuloase. „Adevărul“ a scris ieri că actorul italian Gabriel Garko a încasat 40.000 de euro, informaţie confirmată şi de Libertatea, care mai arată şi că partenera lui de scenă, Iulia Vântur, a primit pentru prestaţia sa din cele trei seri 29.000 de euro. 

Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, care a marcat revenirea în Anul Centenarului a tradiţionalului eveniment, întrerupt după 2009, şi împlinirea a 50 de ani de la ediţia de debut, a primit o finanţare de la Guvern de 4,3 milioane de lei. Bugetul total al evenimentului nu a fost însă făcut public de TVR. 

Dezvăluirile vin după ce în ultimele zile au ieşit la iveală mai multe detalii financiare din interiorul televiziunii publice, printre care salariul prezentatorului Ionuţ Cristache, dar şi sumele încasate de invitaţii săi, printre care Ion Cristoiu, Mircea Dinescu şi Marius Pieleanu. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite