Tudor Chirilă a purtat tricoul #fărăpenali la concertul Europa FM şi a îndemnat oamenii să semneze: „Să terminăm dracului cu hoţii de la putere“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Chirilă a ţinut un discurs înaintea concertului pe care trupa Vama l-a susţinut, sâmbăta aceasta, la Mangalia, în cadrul evenimentului Europa FM Live pe Plajă şi a îndemnat publicul să semneze pentru inţiativa USR „Fără penali în funcţii publice“.

Aşa cum ne-a obişnuit, Tudor Chirilă se implică activ în mişcărea #rezist şi, profitând de notorietatea sa, nu ratează nicio ocazie de a le vorbi mulţimilor despre necesitatea unei schimbări în România atunci când urcă pe scenă.  

Astfel, şi sâmbătă seara, artistul a apărut pe scena Europa Fm de pe litoral îmbrăcat în tricoul voluntarilor #fărăpenali, care eu strâns semnături pe tot parcursul concertului. 

În discursul său, Chirilă a făcut o paralelă între România şi orchestra de pe Titanic, care a continuat să cânte până la scufundarea vasului: „Eu nu cred că trebuie să cântăm până când ţara asta se scufundă de tot“.

El a amintit apoi de românii nevoiţi să plece în străinătare pentru un trai mai bun: „În România, nu ştim exact câţi mai suntem, dar ştim sigur că 5 milioane de români sunt plecaţi din ţară, iar numărul lor creşte lună de lună. Cred că nu este familie în viaţa asta sau pe plaja asta care să n-aibă pe cineva în străinătate. Iar în momentul în care pleci în străinătate, nu mai eşti altceva decât un imigrant. Niciodată nu vei fi adoptat 100% de o ţară. Nemţii spun «Ausländer» (trad. - străin) şi Ausländer eşti, Ausländer vei râmâne, cu dorul ăla de ţară care îţi va măcina sufletul.“

Artistul a atras atenţia că românii trebuie să înveţe să funcţioneze ca echipă în faţa acestei „şleahte de hoţi“ şi că fiecare trebuie să contribuie la această schimbare zi de zi.

„Faptul că noi am ajuns să fim conduşi de o şleahtă de hoţi fac legi doar pentru ei este vina noastră. Faptul că am ajuns să existe în ţara asta nişte televiziuni care împroaşcă cu noroi şi mint cu neruşinare ca să susţină aceşti hoţi e iarăşi vina noastră. Tot ce s-a întâmplat în ţara asta, să ne fie foarte clar, este vina noastră. Un gest de normalitate ar fi să terminăm dracului cu hoţii ăştia de la putere, odată pentru totdeauna. Dar acesta este un lucru foarte greu, pentru că noi, românii, nu ştim să lucrăm în echipă. Noi zicem: «avem nevoie de un lider care să ne conducă», dar nu este despre lideri, este despre ce facem fiecare dintre noi în viaţa noastră. Că degeaba mergem în Piaţa Victoriei să strigăm împotriva lor, dacă noi parcăm pe bordură, degeaba dacă nu ne pasă de cel de lângă noi, iar noi nu ştim să trăim unii cu alţii, noi trăim doar pentru noi. Iar asta trebuie să schimbăm fiecare dintre noi.“

Nu în ultimul rând, înainte să înceapă concerul, artistul a făcut apel la oameni să semneze pentru iniţiativa USR de modificare a Constituţiei pentru ca un condamnat penal să nu mai ocupe o funcţie publică.

 „Semnaţi, fraţilor! Nu e vorba decât despre o semnătură, este un început. Faptul că trebuie să se strângă atâtea semnături, 500.000 şi 20.000 pe judeţe, arată că s-au gândit din timp ca Constituţia României să nu poate fi niciodată revizuită de noi, ci doar de ei, şi asta spune multe. Dacă vrem să trăim într-o ţară cu mafia, atunci nu semnăm“, a încheiat artistul.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite