AUDIO VIDEO Ce au strigat zeci de mii de oameni când Adi Despot a invocat PSD în concertul Europa FM Live pe Plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Despot a semnat recent şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“ FOTO Info Music
Adi Despot a semnat recent şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“ FOTO Info Music

Viţa de Vie a concertat în prima seară a evenimentului Europa FM Live pe Plajă, iar solistul Adi Despot a fost curios să afle părerea spectatorilor despre PSD, partidul aflat la guvernare. Câteva zeci de mii de oameni au rostit la unison acelaşi cuvânt.

Tradiţionalul eveniment Europa FM Live pe Plajă a debutat joi seară cu o nouă declaraţie anti-PSD venită din partea publicului, un trend ascendent la concertele din ultimele săptămâni. În timpul concertului susţinut de trupa Viţa de Vie, în mulţime flutura un steag cu mesajul „Fără penali în funcţii publice“, numele iniţiativei lansate de USR, iar cântăreţul Adi Despot a rugat spectatorii să rostească primul cuvânt care le vine în minte când se gândesc la PSD.

„Doar aşa, ca o curiozitate, dacă ar fi fost un cântec despre PSD şi aţi fi avut un singur cuvânt de strigat pe refren, care ar fi fost acel cuvânt? La 1, 2, 3 şi!“, i-a îndemnat Despot, iar mulţimea a strigat în cor celebrul „M@@e“. „OK, opţiunea voastră“, a replicat solistul, care recent a şi semnat „Fără penali în funcţii publice“. 

 Ce au strigat zeci de mii de oameni când Adi Despot a invocat PSD în concertul Europa FM Live pe Plajă

Momentul video la minutul 37.30: 

   

Pe scenele din România scandările împotriva puterii au devenit un fenomen atât în concertele artiştilor străini, cât şi în cele ale celebrităţilor locale. Cel mai recent exemplu este show-ul susţinut în Bucureşti de trupa britanică Massive Attack, în timpul căruia au fost proiectate mai multe mesaje critice la adresa Guvernului şi a conducerii PSD. În iunie, canadienii de la Arcade Fire au povestit pe scenă cum au trecut pe lângă mulţimea din Piaţa Victoriei şi au transmis publicului că „sunt o inspiraţie“, încurajându-i „să scape de infractori“.

Mesaje critice şi scandări la adresa Guvernului au fost lansate şi la marile festivaluri de muzică – la Neversea, în timpul concertului susţinut de rapperul Grasu XXL, şi la Electric Castle, la show-urile făcute de Vunk şi Omul cu Şobolani.

În ceea ce priveşte sintagma „M#@e PSD!“, care a ajuns printre altele număr de înmatriculare sau banner uriaş decupat în mirişte, este deja o refulare populară a frustrării colective. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite