Trupa Proconsul are numeroase surprize pentru fani, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Proconsul se pregăteşte pentru un mega-concert la Sala Palatului, pe 7 octombrie. Cu acest prilej, băieţii pregătesc numeroase surprize pentru fani, dar şi pentru cei care vor fi prezenţi, la ora 15.00, pe site-ul şi pe Facebook-ul Adevărul, la Adevărul Live.

Urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Aventura numită Proconsul a început din pură pasiune pentru muzică. La început, membrii s-au reunit sub numele de “Take Five” (din 1994 până în 1998, au cântat sub acest nume in Suedia), dar în 1999 au ales să îşi schimbe numele în Proconsul, au lansat maxi-single-ul de succes “De la ruşi” şi au început să compună primele piese originale.

În anul 2000 lansează hitul “Cerul”, piesă care a fost declarată printre primele 15 cele mai frumoase cântece compuse vreodată în România. În acelaşi an apare piesa “Fără prieteni”, inspirată din perioada grea prin care trecea formaţia, ca urmare a hotărârii de a renunţa la cântatul în cluburi şi în Suedia. Au fost atunci nevoiţi să îşi vândă din echipamente din cauza lipsei banilor şi pentru a putea rămâne împreună. Fără ştirea colegilor, Dragoş Dincă a trimis, în acel an, piesa”Cerul” la preselecţie la Mamaia şi le-a făcut o adevărată supriză colegilor săi, Proconsul calificându-se la secţiunea Creaţie şi clasându-se pe locul 3. Tot în acest an, Dragoş, tot fără ştirea celorlalţi trimite două cântece, “Cerul” si “Mi-ai luat inima” la preselecţia pentru “Cerbul de Aur” şi Proconsul intră în concurs, fiind prima formaţie românească pop rock care câştigă marele trofeu “Cerbul de Aur”. În acelaşi an apare şi albumul “Tatuaj” in care sunt incluse piesele “Cerul”, “Fata cu tatuaj”, “De la Ruşi”.

În 2003 apare al patrulea album “10 Poveşti” iar single-ul “Nu mi-e bine fără tine” are un videoclip inedit şi prefaţează un disc cu 10 poveşti de dragoste care se vinde şi el, pe o piaţă muzicală efervescentă dar foarte piratată, în peste 20.000 de unităţi.

Urmează apoi albumul “5” care marchează cinci ani de Proconsul şi cinci albume scoase. Albumul conţine numai piese de 5 stele ale celor cinci membrii şi arată o maturitate componistică la care a ajuns grupul in cei 5 ani de la debut.

Concretizare a trei ani de muncă creativă şi nouă luni de studio, în 2007, albumul “Dă mai departe” aduce aceleaşi sonorităţi complexe şi melodii frumoase- semnătura “Proconsul”. Orchestraţii de natură clasică cu full strings orchestra la “Tu”, balade rock, precum şi un tribut adus trupei favorite Toto (“Nu plânge”), toate sunt pe acest CD.

Anul 2015 a fost un an cu multe proiecte frumoase, cu numeroase evenimente şi apariţii la TV şi Radio. Anul a început la inspiratia momentului, cu relansarea piesei Barosanu’, în luna februarie. În martie s-au împlinit 16 ani de Proconsul, iar aniversarea a fost sărbătorită printr-un concert memorabil la Beraria H. A urmat apoi, în aprilie, lansarea piesei şi a clipului “Aici cu mine”, făcute în colaborare cu Andra şi cu Ştefan Bănică Jr.

În august s-a dat startul campaniei #UnOmMaiBun, prin care s-a dorit o schimbare a mediului în care trăim. În octombrie 2015 a fost lansată melodia “Un Om Mai Bun” şi a fost filmat clipul piesei, avandu-l in rolul principal pe Dragoş Bucur. Tot în octombrie, ca parte a campaniei #UnOmMaiBun, trupa a participat la #Bigbuild, o iniţiativă marca Habitat for Humanity Romania, care şi-a propus şi a reuşit să construiască în doar 5 zile, 8 case pentru 8 familii nevoiaşe.

Campania #UnOmMaiBun a continuat şi în noiembrie, când Proconsul a devenit ambasador Star Of Hope în România şi a ajutat la strângerea de fonduri pentru a susţine educaţia copiilor cu dizabilităţi din Iaşi şi nu numai. În decembrie, Proconsul, alături de JerryCo, a susţinut un alt concert caritabil în Londra, la invitaţia diasporei de acolo. Banii strânşi din vânzarea biletelor au fost folosiţi de fundaţia Mereu Aproape pentru a construi case pentru familii nevoiaşe.

Proconsul vine la Adevărul Live cu suprize pentru fani şi cu o invitaţie-cadou pentru două persoane, care îi va reveni unuia dintre fanii norocoşi care vor urmări emisiunea de la ora 15.00.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite