Rockerii Guns N' Roses dau în judecată o fabrică de bere pentru încălcarea drepturilor comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Guns N' Roses dă în judecată o fabrică de bere din Colorado pentru că a denumit o marcă de bere "Guns 'N' Rose," motivând încălcarea drepturilor comerciale şi  „pierderi ireparabile”, relatează AFP.

Berea artizanală incriminată – a cărei poreclă stilizată prin accentuarea e-ului trimite la tipul de băutură – este produsă de Oskar Blues Brewery, parte a Canarchy Craft Brewing Collective din vestul SUA.

În plângerea depusă joi la un tribunal federal din Los Angeles  formaţia – care cere despăgubiri şi plata cheltuielilor de judecată, cuantumul lor nefiind dezvăluit – acuză fabrica de bere că vinde produse care „speculează deliberat avantajele comerciale, prestigiul şi faima formaţiei GNR fără aprobarea, licenţa şi consimţământul acesteia”.

Ca o consecinţă directă a acţiunilor abuzive ale pârâtului, GNR  a suferit, continuă să sufere sau va suferi potenţiale prejudicii aduse mărcilor înregistrate, reputaţiei şi beneficiilor comerciale, se arată în plângere.

Printre membrii formaţiei se află Axl Rose, Slash şi Michael McKagan.

Rockerii susţin că fabrica de bere face o asociere falsă cu formaţia construind un joc de cuvinte de la numele acesteia pentru a-şi comercializa produsul la doză şi la butoi – şi ei fac asta din 2018.

Imagine indisponibilă

Compania Oskar Blues Brewery a încercat să-şi înregistreze logo-ul în 2018 însă a renunţat în urma rezistenţelor din partea formaţiei. Conform documentelor marca de bere va fi  comercializată până în 2020.

Pe site-ul Oskar Blues încă apare berea "Guns 'N' Rose” descrisă ca o băutură subtilă din hamei tip rose preparată cu hibiscus şi cactus.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite