Mihai Trăistariu trezeşte Forţa pentru Eurovision 2016: „Intenţia mea este să câştig concursul. E greu, dar nu imposibil“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Trăistariu îşi caută iubirea în alt
univers FOTO Facebook
Mihai Trăistariu îşi caută iubirea în alt univers FOTO Facebook

INEDIT Mihai Trăistariu (39 de ani) abordează o temă demnă de filmele din seria „Star Wars“ pentru piesa cu care urmează să concureze la Selecţia Naţională, punându-şi speranţele într-o clasare pe primul loc în finala de la Stockholm, de pe 14 mai.

Mihai Trăistariu este primul artist care a anunţat public că se înscrie la Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2016. Trăistariu urmează să concureze cu piesa „Paradisio“ pentru care pregăteşte deja un videoclip futurist. După ce a obţinut locul patru în finala Eurovision 2006, cu piesa „Tornero“, Trăistariu spune că acum are „senzaţia“ că poate duce România pe primul loc cu noua lui melodie. „Se pare că întreg universul lucrează pentru a-mi îndeplini visul. Nu ştiu de ce, dar am senzaţia că eu pot aduce locul I! Hai, România!“, a scris Mihai Trăistariu pe pagina lui de Facebook.

Piesa „Paradisio“, o compoziţie în limba engleză, a fost realizată de Mihai Trăistariu, alături de Robby G şi Dumi Pădure. Versurile melodiei relatează o poveste de iubire în care „Paradisio“ este fiinţa supremă care l-a cucerit pe artist. Pentru a o găsi, cântăreţul explorează întregul univers, ca în final să o găsească pe planeta ei, scrie infomusic.ro. Pentru această melodie a fost filmat deja şi un videoclip, care a costat 15.000 de euro, potrivit spuselor artistului. În proiect a fost implicată o echipă de 25 de specialişti de peste hotare, care au creat un decor SF, în ton cu tematica piesei. Videoclipul va fi lansat oficial pe 25 ianuarie.

„Vreau să merg acolo şi să iau locul I, vreau să sparg topurile din lume“

Mihai Trăistariu a declarat pentru „Adevărul“ că „Paradisio“ este piesa cu care poate da lovitura, în condiţiile în care totul a fost gândit special pentru acest concurs. „E o piesă ritmată, am gândit-o pe tiparul Eurovision. Intenţia mea este să câştig Eurovisionul, nu doar să particip. Vreau să merg acolo şi să iau locul I, ceea ce e foarte greu, dar nu imposibil. Şi să încerc să sparg topurile din lume. Dacă am reuşit asta cu «Tornero», înseamnă că glasul meu place străinilor, pentru că e pus în valoare aşa cum trebuie. Eu cred că piesa asta are mult mai mult potenţial, am aşteptat-o zece ani, am vorbit cu mulţi compozitori, dar până acum n-am nimerit aşa o piesă. Ori aceasta mi s-a părut bombă din prima şi am zis: asta e piesa pe care o aştept“, spune Trăistariu.

Am o piesă cu mari şanse să câştige. Are toate datele, vocea e spectaculoasă, am făcut şi celebrele mele octave Mihai Trăistariu, cântăreţ

Un show gândit în detaliu

Trăistariu mai spune că a investit considerabil în show şi în videoclip, tema abordată fiind una actuală. „După opinia mea, am o piesă cu mari şanse să câştige. Are toate datele, vocea e spectaculoasă, am făcut şi celebrele mele octave, adică mă duc în toate direcţiile cu glasul meu. Şi piesa e comercială, are iz de hit, e uşor de fredonat, e în engleză, deci oricine înţelege cuvintele, are un sound futurist, videoclipul e unul modern. Cu extratereştri, e gândit mai SF, pentru că aşa aş vrea să fie şi show-ul. M-am gândit şi la show, se lucrează încă la costumaţii, care sunt destul de complexe. Va fi mai spectaculos, pentru că la Eurovision trebuie să iei ochii şi cu show-ul, cu spectacolul din spatele tău, pe lângă voce. Totul e foarte modern, pentru că la modă e «Avatar», «Star Wars», cele mai vândute, şi am căutat să fiu cât mai actual. Inclusiv măştile, care m-au costat o sută de milioane, machiajele sunt speciale. O să vin pe scena Eurovision cu ceva inedit. Sper să fac o treabă bună“, a mai zis el.

Imagine din videoclipul piesei „Paradisio“ FOTO Facebook

mihai traistariu facebook

În ceea ce priveşte decizia introducerii televoting-ului în finala naţională, acesta spune: „Mi se pare o idee bună, pentru că în străinătate se merge mult pe televoting şi aşa nici nu vor mai fi contestate voturile“.

Alte nume posibile pentru cursa Eurovision

Un alt nume care ar urma să participe la Selecţia Naţională ar fi Nora Deneş, fostă concurentă la „Vocea României“. Nora, denumită „febleţea lui Smiley“, ar urma să participe alături de trupa Fridays, iar dacă va câştiga selecţia din România va pregăti o surpriză la Stockholm. Mai mult, o mare surpriză ar putea veni din partea sopranei Irina Baianţ, care ar putea să concureze la Selecţia Naţională, altături de Doru Todoruţ, solist al trupei Deepcentral.

Nora Deneş FOTO Pro TV

nora denes/vocea romaniei foto pro tv

Au început înscrierile pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016

Înscrierile pentru Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2016 au început pe 18 ianuarie. Compozitorii care doresc să înscrie piese o pot face până pe 7 februarie. Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016“ înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro, anunţă postul public.

Selecţia Naţională Eurovision are parte în acest an de o schimbare majoră. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Iuliana Marciuc este producătorul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm, iar regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Pe 8, 9 şi 10 februarie vor avea loc preselecţiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anunţate cele 12 piese care vor intra în concurs. Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente. Selecţia Naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala, pe 4 martie, şi finala, pe 6 martie. În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite