Eurovision 2015. Părerile vedetelor despre prestaţia trupei Voltaj: „Nu este un rezultat satisfăcător, dar a fost nivelul foarte bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2015. Mihai Trăistariu nu a fost impresionat de show-ul trupei Voltaj în finala Eurovision 2015, chiar dacă membrii grupului au cântat impecabil. Clasarea pe locul 15 este pusă de acesta pe seama faptului că selecţia naţională a fost organizată prea târziu. În schimb, Cezar Ouatu este de părere că mesajul piesei „De la capăt“ nu funcţionează la Eurovision 2015 deoarece show-ul primează.

Eurovision 2015. Mihai Trăistariu: „Piesa în limba română nu m-a încântat“

Mihai Trăistariu, cântăreţ care a obţinut una dintre cele mai bune clasări ale României la Eurovision (locul 4, în 2006, cu piesa „Tornero“), a spus că Voltaj a cântat „impecabil“ în finala Eurovision 2015, doar că show-ul pus în scenă nu „a luat ochii“.

„Mi s-a părut cel mai bun spectacol, ca spectacol în sine, de zece ani încoace, cu voci bune, nimic kitsch, cum au fost alte ediţii. În privinţa României, nu am ce să le reproşez, au cântat impecabil, fără greşeală, dar nu asta contează la Eurovision. Contează să iei ochii“, a declarat Mihai Trăistariu pentru Mediafax.

„Piesa în limba română nu m-a încântat. Au tot spus de mesaj, dar mesajul pentru cine era? Că votau tot românii din diaspora, nu cei din ţară. Show-ul nu mi s-a părut show“, a mai spus el cu privire la reprezentaţia Voltaj de pe scena Eurovision 2015.

Trăistariu crede că succesul Suediei la Eurovision 2015 a fost garantat de organizarea selecţiei naţionale a Eurovision din luna octombrie, fapt care i-a permis lui Måns Zelmerlöw să promoveze mai mult piesa „Heroes“. În schimb, acesta spune că selecţia naţională din România a fost organizată prea târziu. Totodată, Mihai Trăistariu spune că se gândeşte ca pentru anul viitor să participe în concursul Eurovision. „Este prea târziu. Nu este timp pentru promovarea melodiei. La anul vreau să mă înscriu şi eu la Eurovision, dar dacă se va face selecţia naţională atât de târziu o să mă înscriu în altă ţară“, a mai spus Trăistariu.

Eurovision 2015. Cezar Ouatu: „Nu este un rezultat foarte satisfăcător“

Contratenorul Cezar Ouatu, care a reprezentat România în finala Eurovision 2013, cu melodia „It’s My Life“, situându-se pe al 13-lea, a declarat că i-a plăcut foarte mult piesa trupei Voltaj, însă aceasta nu a funcţionat în reţeta Eurovision, care cere foarte mult show. „Mesajul Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar se pare că în reţeta Eurovision nu a funcţionat. S-a mers foarte mult pe show (...) Nu este un rezultat foarte satisfăcător, dar a fost nivelul foarte bun. Au fost piese scrise de muzicieni pe bune“, a comentat Cezar Ouatu pentru Mediafax.

El a precizat că la ediţia din acest an a Eurovision „s-a dat prioritate muzicii“ şi nu fenomenului geopolitic, care şi-a spus cuvântul mai mult la alte ediţii. Totodată, Cezar a spus că previziunile sale pentru finala Eurovision 2015 erau asemănătoare cu rezultatul final, „dar nu neapărat în aceeaşi ordine“. „Piesa Suediei a fost bună. Eu aş fi văzut Italia pe primul loc (n.r. - pe locul al treilea în clasamentul final), dar poate este o chestiune subiectivă“, a mai spus Cezar, referindu-se la faptul că preferă genul de muzică pop-opera.

Suedia Eurovision 2015. Måns Zelmerlöw a strâns 365 de puncte

Suedia a câştigat finala Eurovision 2015, cu piesa „Heroes“, interpretată de Måns Zelmerlöw, acumulând 365 de puncte. România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again“, a ocupat poziţia 15-a, cu 35 de puncte. Cele mai importante momente ale finalei Eurovision 2015 pot fi consultate aici.

„Sunt extrem de fericit şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi m-au votat. Toţi suntem eroi, indiferent de cine suntem, în ce credem şi pe cine iubim. Toţi suntem eroi!“, a mărturisit, emoţionat, suedezul Måns Zelmerlöw imediat ce a fost declarat câştigătorul Eurovision 2015. 

Eurovision 2015 Voltaj. „Ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră“

„Ne pare foarte rău că nu am putut să aducem mai multă bucurie românilor, dar ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră (n.r. - „De la capăt“) şi mergem mai departe. Am venit cu un alt gând, de a fi mult mai sus decât am reuşit, dar nu ne demoralizăm şi nu ne oprim“, a spus Călin Goia despre participarea la Eurovision 2015.

Eurovision 2015: clasamentul final

La scurt timp după aflarea câştigătorului Eurovision 2015, au fost dezvăluiţi şi concurenţii care au ocupat poziţia fruntaşă în fiecare dintre cele două semifinale Eurovision 2015. Astfel, reprezentanta Rusiei, care au ocupat locul secund în marea finală Eurovision 2015, a primit cele mai multe puncte în prima semifinală (182 de puncte), iar Suedia a dominat cea de-a doua semifinală, cu 217 puncte. Trupa Voltaj  a obţinut 89 de puncte în a doua semifinală, clasându-se pe locul al cincilea, iar în marea finală au ocupat poziţia a 15-a, cu 35 de puncte.

Plagiat la Eurovision 2015

Måns Zelmerlöw, reprezentantul Suedia şi marele câştigător Eurovision 2015, ridică suspiciuni de plagiat privind piesa „Heroes“, cu care a obţinut un total de 365 de puncte, atât în privinţa originalităţii, cât şi a conceptului folosit. Astfel, între piesa „Heroes“ şi cântecului „Lovers on the sun“, al lui David Guetta, există o serie de similitudini. De asemenea, omuleţul din lumină cu care Måns interacţionează pare să fie inspirat din clipul „The Alchemy of Light“.


Toate detaliile despre finala Eurovision 2015:

Eurovision 2015 finala: Måns Zelmerlöw, reprezentantul Suediei, este marele câştigător. Pe ce loc s-a clasat România

Eurovision 2015 finala: Clasamentul final şi punctajele din semifinale. Cum au votat cele 40 de ţări participante şi pe ce loc a ieşit România în prima semifinală

Eurovision 2015: Primele declaraţii ale lui Călin Goia, solistul Voltaj: „Ne pare foarte rău că nu am putut aduce mai multă bucurie românilor“

Plagiat la Eurovision 2015. Câştigătorul este acuzat de plagiat: „Recunoaştem că am fost inspiraţi de munca altora“

Eurovision 2015 finala. Românii din diaspora, nemulţumiţi de clasament: „Voturile pentru Voltaj au fost blocate“

Eurovision 2015 finala: Votul detaliat primit de România de la juriul şi publicul fiecărei ţări

Eurovision 2015. Câştigătorul, complet gol pe scena unui eveniment dedicat homosexualilor

Eurovision 2015 finala: Unde s-au dus punctele României şi cum a votat fiecare membru al juriului naţional

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite