Metallica va cânta la festivalul Glastonbury, în ciuda protestelor. Lars Ulrich: „Comentariile sunt ridicole“

0
0
Trupa de heavy-metal Metallica va urca pe scena de la festivalul Glastonbury, din Anglia, pe 27 iunie FOTO AFP
Trupa de heavy-metal Metallica va urca pe scena de la festivalul Glastonbury, din Anglia, pe 27 iunie FOTO AFP

După ce iubitorii de animale au semnat o petiţie online prin care cereau ca formaţia heavy-metal Metallica să nu cânte la festivalul britanic Glastonbury, membrii trupei, în frunte cu toboşarul Lars Urlich, au răspuns criticilor, care i-au acuzat că susţin vânătoarea de urşi din Alaska.

Totul a pornit de la noul proiect al vocalului, James Hetfield, care va nara serialul-documentar produs de History Channel, „The Hunt“, ce urmăreşte povestea unui grup de oameni care pornesc la vânătoare de urşi bruni pe insula Kodiak, din Alaska.

Petiţia online a fost urmată de reacţii negative şi de proteste în reţelele de socializare, atât din partea apărătorilor drepturilor animalelor, cât şi din partea fanilor trupei Metallica.

Potrivit independent.co.uk, toboşarul Lars Ulrich a catalogat comentariile negative aduse lui Hetfield, dar şi celorlalţi membri ai trupei, drept „ridicole“.

„Festivalul Glastonbury este un fel de Sfântul Graal în Anglia şi respectăm foarte mult acest lucru, dar când cineva vine să stea acolo şi să vorbească despre petiţii sau despre ce a spus nu ştiu care tip, deja devine ridicol“, a fost reacţia lui Ulrich la adresa celor care au criticat Metallica.

De altfel, mai mulţi muzicieni şi-au exprimat diverse păreri – fie pozitive, fie negative -  despre prezenţa trupei la festivalul ce va avea loc în Anglia la sfârşitul acestei luni. În timp ce Hetfield şi colegii săi apreciează părerile veteraniilor muzicii rock, precum Mick Jagger, ei atacă reacţiile negative ale celor mai puţin cunoscuţi în industria muzicală.

„Suntem destul de căliţi şi putem închide ochii la aşa ceva. Dacă este vorba de Mick Jagger sau de băieţii foarte simpatici de la Kasabian, pe care eu îi iubesc, este OK. Dar în momentul când un tip oarecare, dintr-o trupă oarecare face asemenea comentarii, reacţia noastră este « Ăă, ce? Cine eşti tu?»“, a declarat Lars Ulrich pentru Metal Hammer, referitor la unele comentarii răutăcioase făcute, săptămâna trecută, de un membru al trupei Mogwai la adresa trupei americane de heavy-metal.

Cu toate acestea, potrivit toboşarului Lars Ulrich, Metallica este „relaxată, încălzită, gata de luptă“ şi, în acelaşi timp, nerebdătoare să urce pe scena de la Glastonbury, pe 27 iunie.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite