Iubitorii de animale nu vor Metallica pe scena de la Festivalul Glastonbury

0
0
Vocalul trupei Metallica, James Hetfield, va nara serialul-documentar „The
Hunt“, de pe History Channel FOTO Reuters
Vocalul trupei Metallica, James Hetfield, va nara serialul-documentar „The Hunt“, de pe History Channel FOTO Reuters

Formaţia americană Metallica se confruntă cu activiştii pentru drepturile animalelor, care au lansat o petiţie online prin care cer ca trupa americană de heavy metal sa nu cânte la festivalul britanic Glastonbury,  din cauza asocierii vocalului, James Hetfield, cu vânătoarea de urşi din Alaska.

Protestul a început după ce James Hetfield a anunţat că va nara a opta parte din serialul-documentar „The Hunt“.  Difuzat pe History Channel. Serialul prezintă povestea unui grup care porneşte la vânătoare de urşi bruni pe Insula Kodiak, din Alaska, lucru ce a stârnit indignarea iubitorilor de animale.

Prezenţa trupei Metallica la festivalul britanic Glastonbury nu era oricum privită cu ochi buni de fanii festivalului, care susţin că muzica heavy-metal nu se potriveşte cu atmosfera „hippie“ a evenimentuluii. În plus, solistul James Hetfield este şi membru al Ascociaţiei Naţionale a Armelor din America.

Iubitorii de animale, mai furioşi ca niciodată, şi-au manifestat dispreţul faţă de James Hetfield şi colegii săi de trupă, în reţelele de socializare. „Scoateţi Metallica de pe lista trupelor de la Glastonbury pentru că această formaţie susţine vânătoarea de urşi“, este o postare de pe Faceboock ce a adunat nu mai puţin de 13,000 de persoane.

Reacţiile au continuat pe Twitter, unde Hetfield a fost acuzat de fani că ar „glorifica“ vânătoarea de urşi, chiar dacă legile din Alaska propun ca această activitate – vânătoarea de urşi – să devină un sport regulat.

„Iubesc muzica trupei Metallica, dar urăsc vânătoarea. Nu pot cumpăra muzica unor persoane care nu respetcă viaţa“, a comentat un internaut revoltat pe alegerea lui Hetfield.

„Scuze, James Hetfield, Metallica va avea mereu sprijinul meu, dar tu, personal, ca vânător, nu“, a fost reacţia dură la adresa solistului Metallica din partea unui site.

Postul de televiziune History Channel, care găzduieşte serialul-documentar „The Hunt“ a emis următorul anunţ: „Prinderea unui urs nu este o treabă uşoară, iar majoritatea vânătorilor încă preţuiesc vechiile tradiţii şi vânează cu arc şi săgeată, trag o singură împuşcătură de armă şi folosesc mimimul de tehnologie posibil. Onorarea animalului este un lucru primordial, iar toţi vânătorii care vin pe insulă sunt instruiţi cum să facă acest lucru. Vânătorii au o responsabilitate etică şi legală de a se lupta pentru ucideri «curate» (atunci când animelelor nu le sunt atinse decât oragnele vitale şi mor instantaneu, fără să se chinuiască – n.r ) .“

James Hetfield nu făcut, până în momentul de faţă, niciun comentariu despre protestul lansat de iubitorii de animale la adresa sa şi a trupei sale.

Metallica e programată să urce pe scena de la Glastonbury, sâmbătă, pe 27 iulie, alături de trupele Arcade Fire şi Kasabian.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite