Madonna, artistul cu cel mai profitabil turneu în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna a câştigat 228 de milioane de dolari din concertele susţinute în acest an
Madonna a câştigat 228 de milioane de dolari din concertele susţinute în acest an

Turneul mondial „MDNA“, susţinut în acest an de cântăreaţa americană Madonna, este seria de concerte cu cele mai mari încasări în 2012, au anunţat editorii site-ului billboard.com.

Artişti cunoscuţi dar care abordează stiluri diferite de muzică s-au regăsit în topul cântăreţilor cu cele mai bune încasări din turnee în anul 2012.

Madonna, ocupanta primului loc, a pornit din nou într-un turneu mondial, cel de-al nouălea din carieră, în luna mai. „MDNA Tour“ s-a dovedit a fi unul extrem de profitabil şi ocupă primul loc în Top 25 turnee alcătuit de Billboard Boxscore, cu încasări de 228,4 milioane de dolari.

Pe locul al doilea se află rockerul american Bruce Springsteen, al cărui turneu „Wrecking Ball Tour“ a generat încasări de 199,3 milioane de dolari.

Turneul mondial „The Wall“, susţinut de rockerul Roger Waters, fost membru al grupului Pink Floyd, ocupă locul al treilea în acest clasament anual, cu încasări de 186,4 milioane de dolari. Roger Waters va ajunge şi în România cu acest spectacol, anul viitor.

Turneul „Michael Jackson: The Immortal World Tour“, susţinut de compania canadiană Cirque Du Soleil, se află pe poziţia a patra, cu încasări de 147,3 milioane de dolari. Concertele susţinute de trupa britanică Coldplay ocupă locul al cincilea, cu încasări de 147,1 milioane de dolari.

Pe locurile următoare, s-au clasat, în ordine, Lady Gaga (124,8 milioane de dolari), Kenny Chesney & Tim McGraw (96,4 milioane de dolari), Van Halen (54,4 milioane de dolari), Jay-Z & Kanye West (46,9 milioane de dolari) şi Andre Rieu (46,7 milioane de dolari).
 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite