„Hai acasă“, în variantă reinterpretată de Declic în vreme de epidemie de coronavirus: „Stau acasă, stau cuminte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Epic Show, din comunitatea Declic, a lansat o piesă adaptată după hit-ul anilor ’80 „Hai acasă“, al lui Gil Dobrică, ce conţine versuri care fac trimitere la epidemia de coronavirus.

„Stau acasă“ este titlul piesei lansate de Declic în contextul epidemiei de coronavirus, o antiteză a hit-ului „Hai acasă“, al lui Gil Dobrică. 

Melodia celor de la Declic păstrează linia melodică a şlagărului îndrăgitului cântăreţ, iar versurile au fost construite pe structura textului iniţial, însă modificate în încercarea de a ajuta populaţia să înţeleagă mai bine ce are de făcut pentru a se alătura eforturilor de stopare a răspândirii noului coronavirus.

„Am compus un cântecel viral cu un refren contagios care e numai bun de dat mai departe pe perioada acestei pandemii. Încercăm să nu transmitem coronavirusul, doar să vă infectăm puţin cu voie bună“, au scris pe Facebook autorii piesei.

Clipul video face parte din campania lansată de comunitate, care prevede şi o variantă sponsorizată a clipului, fiind necesare donaţii pentru pentru a ajunge la cât mai mulţi oameni. 

„Stau acasă, stau cuminte/ Stau cuminte, nu pornesc la drum/ Izolat în casa mea cea dragă/ Eu sunt cel mai sănătos acum(...) Ascult de doctori când îmi spun să stau în casă/ Fac tot ce-i posibil să nu ies în oraş/ Şi să mângâi părul alb al bărbii mele mă abţin, dragii mei/ Apă caldă şi săpun/ Şi contact uman puţin către deloc/ Stau acasă, boala n-are spor/ Stau acasă şi fac bine tuturor“, sunt câteva dintre versurile piesei.

Declic este o comunitate independentă creată din sute de mii de oameni obişnuiţi, care trăiesc în România sau în diaspora. Declic lucrează împreună pentru a crea ceea nu putem pe cont propriu: o societate, o economie şi o democraţie care să funcţioneze pentru noi, oamenii de zi cu zi, respectând planeta pe care trăim, potrivit secţiunii „Despre“ a site-ului declic.ro.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite