Eurovision 2016. Reacţiile românilor şi străinilor după victoria lui Ovidiu Anton: „Comunitatea rock şi-a primit răzbunarea“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2016. Fanii concursului Eurovision, atât din ţară, cât şi din afara României, şi-au împărţit opiniile cu privire la victoria obţinută de Ovidiu Anton. Cei mai mulţi îl vedeau câştigătorul de drept, mai ales că a reprezentat o răzbunare a comunităţii rock.

Eurovision 2016. Fanii români l-au apreciat pe Ovidiu Anton

Pe pagina de Facebook Eurovision România, fanii români ai competiţiei cântecului european au avut păreri împărţite cu privire la victoria lui Ovidiu Anton. „Felicitări Ovidiu Anton şi baftă în Suedia! E o piesă pentru Eurovision, cu un mesaj puternic“, „Ai avut cea mai bună piesă şi cea mai bună interpretare. Modestia ta devine un model pentru marii artişti“, „Super piesă, super text, super interpretare“, au comentat o parte dintre fani, în timp ce alţii au scris: „Şansa noatră era dacă aveam o melodie de genul celei prezentate anul acesta de Spania, Rusia şi Italia. Ovidiu are voce foarte bună, dar, din păcate, prezentarea sa scenică este chiar horror“, „Nu vă ambalaţi. Oricât de buni am fi şi orice voce ar reprezenta ţara noastră, tot nu vom câştiga. Eurovisionul nu mai e de mult pe merit. Totul e aranjat“.

O altă parte a fanilor de pe aceeaşi pagină au abordat şi dezbaterea care a înconjurat piesa „I’m Coming Home“, interpretată de Vanotek feat. The Code & Georgian, considerată a fi „şansa României“ în concursul din acest an. „În primul rând, dacă veţi urmări piesă cu atenţie, între secunda 0.55 şi minutul 1.15 e doar un dans al solistului. Acelaşi pasaj se repetă şi după minutul 2. În concluzie, din 3 minute de piesă, 40 de secunde sunt strict dans şi instrument. La Eurovision ar fi trecut neobservată. Apoi, piesa e într-un singur ton, o voce scăzută, fără ridicări sau accentuări melodice, ajutată doar de un instrumental reuşit, dar, nu suntem la Untold Festival aici... Din toate punctele de vedere, Ovidiu Anton a câştigat pe merit“, a comentat unul dintre fanii competiţiei. „Vă înţeleg că vă place instrumentalul acela de la Vanotek, dar piesa nu era de Eurovision“, a scris un altul.

Eurovision 2016. Fanii străini comentează: „Vă mai mulţumesc că i-aţi oferit lui Mihai Trăistariu locul pe care îl merita“

Pe de altă parte, pe pagina de Facebook Eurovision Song Contest, foarte mulţi dintre fani s-au arătat plăcut impresionaţi de alegerea pe care România a făcut-o. „Perfect, perfect! Mulţumesc, România. Plâng, voiam ca această piesă să fie aleasă. Comunitatea rock şi-a primit răzbunarea“, a scris unul dintre fani. „Foarte bine ales, România! Ovidiu a avut cea mai bună reprezentaţie a serii. O scenă frumoasă, iar vocile au fost pe măsură. Şi vă mai mulţumesc că i-aţi oferit lui M I H A I locul pe care îl merita“, a comentat un fan Eurovision. „O alegere foarte bună. România o să fii în primele trei locuri la Stockholm“, a scris şi o fană.

Eurovision 2016. Mihai Trăistariu, nemulţumit de comentariile membrilor juriului

Mihai Trăistariu, deşi l-a felicitat pe Ovidiu Anton, a declarat eşecul său a avut la bază „vorbele dure“ pe care membrii juriului i le-au adresat în timpul finalei. „Am o stare excelentă şi un sentiment de fericire maximă. Pentru mine, Eurovision 2016 a fost un experiment de foc, prin care trebuia să trec. Evident că videoclipul nereuşit de acum o lună a influenţat votul publicului. Evident că vorbele juriului despre «Paradisio» au influenţat votul publicului. S-a văzut de la o poştă că erau porniţi rău de tot şi au spus vorbe dure la adresa mea ca să convingă românii să nu cumva să pună mâna pe telefon şi să mă voteze. Şi au reuşit!“, a scris Trăistariu pe pagina de Facebook. În finala Eurovision România 2016, Zoli Toth i-a spus cântăreţului că „Paradisio“ are şanse foarte mici de a egala performanţa avută cu „Tornero“. La rândul lui, Randi a declarat că piesa lui Trăistariu are „cel mai potrivit refren, chiar dacă nu e cea mai modernă“. În finala Eurovision România 2016, Zoli Toth i-a spus cântăreţului că „Paradisio“ are şanse foarte mici de a egala performanţa avută cu „Tornero“. La rândul lui, Randi a declarat că piesa lui Trăistariu are „cel mai potrivit refren, chiar dacă nu e cea mai modern“. 

Eurovision 2016. Ovidiu Anton a răbufnit pe scena Selecţiei Naţionale 

Cu o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după tragedia din clubul Colectiv, „o piesă din suflet, pentru suflete“, Ovidiu Anton a fost favoritul telespectatorilor, fiind declarat câştigătorul Eurovision 2016, cu 6.585 de voturi.  Imediat după ce a fost desemnat învingător, cântăreţul, care care participă pentru a cincea oară la Selecţia Naţională Eurovision, a declarat: „Vă mulţumesc tuturor, publicului care a votat, comunităţii rock din România, artiştilor care m-au susţinut, fraţilor mei din chinologie, soţiei mele, dar şi echipei. Îmi pare rău că nu e Titus Munteanu aici să-mi zică: «Pitbulle, ai fost tare!». Vreau să dedic această victorie celor care au pus laţul pe cultura din România. Dedic piesa asta celor care au plantat în gradina asta numită România doar un singur soi de iarbă, cea seacă. Noi nu suntem o turmă. Noi suntem lupi, suntem daci, suntem tari ca munţii. Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici!“. 

Eurovision 2016. România apare în a doua semifinală a concursului

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016, reprezentantul României va urca pe scenă în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.

Astfel, România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Rusia, San Marino şi Olanda.

În finala de pe 12 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite